Aplicația MAN Driver vine cu mai multe îmbunătățiri și suport în limba română

Aplicația MAN Driver vine cu mai multe îmbunătățiri și suport în limba română
De acum, aplicația MAN Driver are integrată o listă de pre-verifificare a camionului înainte de pornire și este disponibilă în 16 limbi europene, inclusiv română.

Noul instrument digital din aplicația MAN Driver vine cu un plus de profesionalism, dar în același timp simplifică viața șoferului, dar și pe cea a managerului de flotă.

Aplicația MAN Driver vine cu mai multe îmbunătățiri și suport în limba română

Principalul element al acestei aplicații este lista de lucruri pe care șoferul trebuie să o verifice la camion.

MAN a colaborat pentru dezvoltarea acestui instrument cu clienți, MAN ProfiDrive și cu asociația BG Verkehr pentru ca totul să fie conform legislației.

Mulți o consideră controlul camionului înainte de pornire o pierdere de timp, dar puțini știu că aceasta operațiune este obligatorie. Fiecare șofer de camion trebuie să verifice că totul este în regulă cu camionul său înainte să plece la drum.

Motivația pentru această regulă este simplă: se încearcă încă din start ca pe șosele să ajungă vehicule fără probleme tehnice și care să nu pună probleme de siguranță rutieră.

Astfel, în cazul unui accident care are ca și cauză o problemă tehnică, managerul de flotă trebuie să se asigure că s-a efectuat controlul mașinii înainte de plecare.

Șoferul este purtat pas cu pas prin aplicație pentru a efectua acest control, elementele ce trebuiesc verificate obligatoriu fiind la camion și semiremorcă.

Verificarea înainte de plecare începe cu identificarea vehiculului.

Aceasta se poate face prin intermediul VIN (numărul de identificare al vehiculului) care poate fi pur și simplu fotografiat cu telefonul sau este ales dintr-o listă predefinită deja.

VEZI ȘI: Sute de noi locuri de parcare pentru camioane în Saxonia, în special pe A 1 și A 7

În plus, se poate adăuga foarte ușor și semiremorca. Lista de puncte care trebuie verificată îl duce pe șofer apoi în cabină, în jurul vehiculului și îi explică acestuia ce și cum să controleze.

Dacă una din componente este avariată sau are probleme, șoferul poate marca exact acest lucru pe elementele grafice ale vehicului din aplicație și poate adăuga o descriere a problemei identificate.

Printr-un simplu click informația este stocată și ajunge apoi direct și la managerul de flotă.

Foarte practic este și faptul că șoferul poate accesa toate aceste informații în limba sa maternă, iar managerul de flotă primește informația în liimba pe care o are el setată.

Aplicația MAN Driver vine cu mai multe îmbunătățiri și suport în limba română

 

Acest lucru este posibil pentru că aplicația este disponibilă în 16 limbi europene, inclusiv română.

Opțional, șoferul poate adăuga și fotografii, să-și confirme locația și apoi să semneze digital faptul că a efectuat controlul înainte de plecarea la drum.

Managerul de flotă are apoi posibilitatea să trimită problemele semnalate direct în service-ul MAN cu care lucrează unde se pot deja pregăti componentele și tot ceea ce este necesar pentru reparație.

În cazul în care poliția sau alte organe de control solicită o dovadă a acestei verificări, informațiile se pot stoca pe platforma RIO de unde se pot descărca și printa în format PDF fără fără probleme.

De asemenea, acest document se poate trimite direct pe orice adresă de mail.

Modul simplu de utilizare, dar și documentarea complexă a acestui control înainte de plecarea în cursă confirmă încă o dată utilitatea digitalizării anumitpr sisteme.

Pentru utlizarea simplă nu este nevoie de o înregistrare și conectare, dar pentru ca informațiile să ajungă la managerul de flotă și ca documentele să fie acdesibile online este nevoie de RIO Box, disponibil din august 2017 în serie pe camioanele MAN, precum și un nume de utilizator și parolă pentru logarea pe platforma RIO.

MAN Truck & Bus a prezentat pentru prima oară aplicația MAN Driver în 2018, la IAA, șoferul având aici numeroase alte informații utile.

Aplicația este disponibilă atât pe telefoane cu sistemul iOS, cât și cu Android.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.