ȘtiriTransport 4.0

Aplicația mobilă care citește semnele rutiere

Aplicaţia mobilă myDriveAssist recent dezvoltată de inginerii Bosch este capabilă să citească semnele rutiere, precum şi să înregistreze şi să proceseze alte informaţii pentru noile funcţii ale vehiculelor. Datele sunt colectate de către smartphone de pe drumul pe care circulă şoferul, apoi sunt analizate de către un server central şi sunt puse din nou la dispoziţie pentru aplicaţiile autovehiculului.

Aplicaţia Bosch, disponibilă gratuit în App Store şi Google Play Store, utilizează camera integrată în smartphone pentru a citi semnele de circulaţie. Cu ajutorul său, programul recunoaşte semnele de circulaţie şi identifică limitele de viteză, semnele de anulare şi zonele în care este interzisă trecerea. În plus, aplicaţia myDriveAssist avertizează şoferul vizual şi acustic să nu depăşească limita de viteză.

Aplicația mobilă care citește semnele rutiere

Semnele de circulaţie recunoscute pot fi de asemenea utilizate pentru a actualiza harta digitală stocată pe un server central: camera video identifică semnul de circulaţie şi poziţia sa cu ajutorul receptorului GPS, apoi trimite datele anonim către serverul central. Se poate spune că aparatul „citește” mediul înconjurător „prin ochii maşinii”

Din aceeași categorie...

Back to top button