ȘtiriTransport 4.0

Aplicația Perfectly Keyless pensionează cheia clasică a camionului

Aplicația Perfectly Keyless de la Bosch va înlocui în viitor cheia clasică a camionului cu un smartphone și va deschide noi oportunități de conectivitate pentru flote.

În viitor, cheia clasică a camionului va fi înlocuită de una digitală, imposibil de pierdut sau furat, care va fi stocată în siguranță și în mod specific pentru fiecare șofer în parte prin intermediul aplicației Perfectly Keyless de la Bosch.

Aplicația Perfectly Keyless pensionează cheia clasică a camionului

Aplicației Perfectly Keyless le oferă proprietarilor de vehicule private un confort sporit, însă locul unde aceasta își va arată întregul potențial va fi în cadrul flotelor de camioane cu mai mulți șoferi.

Astfel, va dispărea înmânarea cheilor către șoferi, administratorii de flote și furnizorii de logistică putând folosi pur și simplu aplicația pentru a oferi accesul unui șofer în camion.

Bosch spune că există o piață uriașă pentru o astfel de aplicație, numai în Germania fiind aproximativ 15.000 de furnizori de logistică care administrează pe puțin 20 de camioane și șoferi.

Aplicația Perfectly Keyless își va face debutul mondial în această toamnă la IAA 2018 (Hanovra).

O călătorie fără cheie fizică
Multe companii cu parcuri mari de camioane încă mai folosesc în organizare panourile de perete mari pentru care sunt agățate cheile camioanelor din flotă.

De cele mai multe ori, o cheie lipsă de pe panou declanșează o operațiune de căutare masivă, căci fiecare minut contează, mai ales în cazul camioanelor.

VEZI ȘI: Iată cum se conduce un camion de pompieri cu semiremorcă în SUA (VIDEO)

La urma urmei, dacă un camion nu se mișcă, acesta nu face bani.

Aplicația Perfectly Keyless de la Bosch își propune să elimine astfel de situații, oferindu-le posibilitatea managerilor de flotă, dispecerilor sau șoferilor de camion să poată accesa vehiculul cu doar câteva click-uri.

Aplicația Perfectly Keyless pensionează cheia clasică a camionului

De asemenea, pe viitor, soluția Bosch va permite furnizorilor de logistică să integreze complet managementul cheilor digitale în sistemele lor de expediere și de planificare.

Astfel, imediat ce un dispecer a atribuit unui camion și unui șofer o rută, sistemul va genera automat cheia digitală a camionului, pe care o va trimite pe smartphone-ul șoferului.

În cazul în care se modifică planificarea rutei, software-ul va ajusta corespunzător cheia digitală.

Management securizat prin intermediul cloud
Managementul cheilor digitale conectează camioanele și aplicația smartphone prin intermediul cloud-ului, astfel că, dispecerii sau managerii de flote pot utilizează aplicația pentru a atribui un camion unui șofer pentru o anumită rută.

Aplicația Perfectly Keyless generează o cheie digitală personală și sigură pe care o trimite prin cloud la camion și smartphone-ul șoferului.

Aplicația Perfectly Keyless pensionează cheia clasică a camionului

Când șoferul se apropie de camion, senzorii instalați în acesta detectează smartphone-ul prin intermendiul unei conexiuni fără fir. De asemenea, acești senzori pot indica când șoferul se află pe scaunul șoferului și dacă motorul este pornit.

Ușile camionului se vor deschide numai dacă cheia de pe smartphone „se potrivește” cu “încuietoarea digitală” a camionului.

La finalul cursei, când șoferul coboară din camion, sistemul detectează acest lucru și blochează automat ușile.

Baterie descărcată a smartphone-ului? Nici o problema!
Dar ce se întâmplă dacă bateria smartphone-ului este descărcată complet sau, și mai grav, telefonul este pierdut sau furat?

În viitor, cheia digitală a camionului din smartphone va funcționa chiar dacă bateria telefonului este complet descărcată.

În acest caz, telefonul și camionul vor comunica prin intermediul sistemului NFC, un protocol fără fir pentru partajarea datelor pe distanțe scurte.

Aplicația Perfectly Keyless pensionează cheia clasică a camionului

Dacă smartphone-ul este pierdut sau furat, cheia digitală poate fi dezactivată online, blocând astfel accesul în camion.

Acesta nu va putea fi deschis sau până când managerul de flotă nu utilizează aplicația pentru a oferi o altă cheie digitală unui alt șofer sau unui nou smartphone cu acees la camion.

Din aceeași categorie...

Back to top button