Știri

O companie din Belgia folosește o aplicație care nu permite folosirea telefonului la volan

Compania belgiană de transport Snel Logistics Solutions a anunțat că a început să folosească o aplicație care nu permite folosirea telefonului la volan de către șoferi.

Transportatorul și-a echipat toate camioanele cu dispozitive SafeDrivePod. Acestea au dimensiunea unui nasture și se conectează cu telefoanele șoferilor prin Bluetooth. Șoferii vor fi nevoiți să folosească o aplicație asociată, care nu permite folosirea telefonului atunci când viteza depășește 10 km/h.

O companie din Belgia folosește o aplicație care nu permite folosirea telefonului la volan

Din acel moment, aproape toate funcțiile telefonului sunt blocate. Mai sunt disponibile doar aplicațiile GPS, apelurile de urgență și cele prin intermediul sistemului ”hands-free”. În schimb, vor fi blocate aplicații populare, precum navigarea pe internet sau schimburile de mesaje.

VEZI ȘI: Poliția din Saxonia le-a pus gând rău șoferilor de camion care utilizează telefonul la volan

Pentru a debloca folosirea telefonului, SafeDrivePod trebuie să înregistreze că vehiculul este oprit de cel puțin 30 de secunde. Astfel, se elimină și utilizarea telefonului în ambuteiaje sau în intersecții.

Gert Snel, CEO al Snel Logistics Solutions, a declarat că a luat această decizie pentru că siguranța este principala prioritate a companiei. Șoferii Snel au fost instruiți să conecteze manual telefonul cu SafeDrivePod, pentru a confirma că folosesc cu adevărat aplicația în timpul condusului.

”Nu este o metodă de verificare sau de pedepsire, ci doar o modalitate de a garanta siguranța șoferilor și a celorlalți utilizatori ai drumurilor”, mai spune compania.

Din aceeași categorie...

Back to top button