ParcariTop News

Aplicație CNAIR pentru parcările și spațiile de servicii din România

CNAIR, prin CESTRIN, a lansat astăzi o aplicație pentru parcările și spațiile de servicii de pe drumurile naționale și autostrăzile din România.

Potrivit comunicatului CNAIR, aplicația își propune să vină în sprijinul conducătorilor auto. ”Dezvoltarea aplicației face parte din strategia companiei de a asigura un confort sporit utilizatorilor rețelei rutiere”, spune CNAIR.

Aplicație CNAIR pentru parcările și spațiile de servicii din România

Nu vă imaginați însă că aplicația permite vizualizarea spațiilor libere sau măcar potrivite pentru camioane. Ea face pur și simplu o contabilizare și localizare a tuturor spațiilor de parcare și de servicii disponibile, fie ele practic sau teoretic.

Aplicația este disponibilă la următorul link: https://cestrin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=4fe4bd26db9d4cfb8f169744e12e0139.

Și dacă tot am ajuns la capitolul infrastructură, Guvernul pregătește o Ordonanță privind interoperabilitatea sistemelor de tarifare rutieră electronică și facilitarea schimbului transfrontalier de informații cu privire la neplata tarifelor rutiere.

VEZI ȘI: Trei zile fără camioane de peste 7,5 tone în România, între orele 12:00-20:00

Conform Ordonanței, într-un viitor cu termen neclar se dorește implementarea în România a unui sistem electronic de taxare rutieră pentru vehiculele comerciale. Astfel, se va renunța la actualul sistem de viniete valabile o anumită perioadă de timp și se va trece la un sistem de plată în funcție de distanța parcursă, interoperabil cu sistemele EETS folosite în alte state UE.

În acel moment, camioanele vor avea nevoie de un aparat de bord pentru înregistrarea distanțelor parcurse.

Din aceeași categorie...

Back to top button