SustenabilitateTop News

Apotea utilizează camioane electrice Einride pentru transportul de colete

Din 21 iunie, Apotea, cea mai mare farmacie online din Suedia, utilizează camioane electrice Einride în operațiunile sale de transport.

Apotea a investit milioane de euro în propriile sale camioane electrice de la Einride. Acestea transportă colete care, altfel, ar fi fost transportate între Morgongåva și terminalele de colete din Rosersberg de către diverse companii de transport maritim.

Apotea utilizează camioane electrice Einride pentru transportul de colete

Compania preconizează că acestea o vor ajuta să reducă emisiile de dioxid de carbon cu aproape 4.000 de tone de CO2 în trei ani, în comparație cu utilizarea de camioane diesel.

“Apotea s-a concentrat întotdeauna pe livrări rapide, dar am explorat și diverse posibilități pentru alternative de transport mai durabile. Pe ultimul kilometru al lanțului de aprovizionare, este mai ușor pentru companiile de transport să ofere livrări utilizând vehicule electrice și biciclete, dar am identificat prima secțiune, de la depozit la hub-uri, ca fiind dificil de rezolvat. Am văzut cantitatea de camioane care veneau să ridice colete de la Apotea și am decis să abordăm această problemă, spune Pär Svärdson, CEO al Apotea.

O mai bună planificare a fluxurilor

Camioanele pornesc de la centrul logistic al Apotea din Morgongåva, în afara orașului Uppsala, de unde sunt trimise peste un milion de colete în fiecare lună. Potrivit Apotea, acestea permit o planificare mai bună a fluxurilor și o eficinetizare și mai mare a livrărilor.

VEZI ȘI: Scania are un nou laborator de testare a bateriilor

“Nu trebuie să facem compromisuri în ceea ce privește viteza și calitatea pentru a livra în mod durabil. Prin preluarea unei părți a lanțului de transport, putem acum să le oferim pe amândouă, explică Pär Svärdson, directorul general al Apotea.

Investiția face parte din activitatea continuă a Apotea de automatizare și eficientizare a logisticii sale.

Pe lângă camioane electrice, compania suedeză a cumpărat și o serie de roboți de ambalare avansați și a început să construiască un AutoStore la depozitul din Morgongåva.

Din aceeași categorie...

Back to top button