Apple CarPlay și MirrorLink disponibile pe camioanele Mercedes-Benz

Apple CarPlay și MirrorLink disponibile pe camioanele Mercedes-Benz
Mercedes-Benz este primul producător de camioane care a introdus sistemele de conectivitate Apple CarPlay și MirrorLink pe modelele sale.

Disponibil împreună cu sistemul de infotainment Multimedia Radio Touch, Apple CarPlay și MirrorLink, oferă posibilitatea șoferii Mercedes-Benz să experimenteze lumea iOS și Android la bordul camioanelor Actros, Antos și Arocs, în timp ce se deplasează.

Apple CarPlay și MirrorLink disponibile pe camioanele Mercedes-Benz

Apple CarPlay îi permite șoferului să utilizeze sigur și convenabil telefonul inteligent, precum și o varietate de aplicații în timp ce se deplasează.

Pentru compatibilitate maximă cu telefoanele inteligente cu sistem de operare Android, Multimedia Radio Touch poate fi comandat cu sistem MirrorLink, omologul Apple CarPlay.

Șoferului poate alege între cele patru meniuri ale sistemului Multimedia Radio Touch: radio, media, apel sau conectare.

În momentul în care șoferul alege meniul de conectare și își conectează telefonul inteligent prin intermediul unui cablui USB la sistemul multimedia al camionului, o selecție de aplicații va fi afișată prin Apple CarPlay sau MirrorLink.

Prin intermediul serviciului Apple CarPlay, șoferul are disponibile următoarele aplicații: telefon, muzică, hărți, știri, iTunes, podcast-uri, cărți audio, precum și alte aplicații acreditate.

VEZI ȘI: Actros 2551 și Direct Energie fac echipa în Turul Franței

Datorită funcției avansate de voce, șoferul poate controla meniul de conectare prin intermediul Siri și poate, de exemplu, să efectueze cu ușurință și în siguranță apeluri telefonice în timp ce conduce.

Apple CarPlay și MirrorLink disponibile pe camioanele Mercedes-Benz

De asemenea, poate naviga de la punctul său de plecare către destinația dorită prin aplicația Apple maps, folosind doar comanda vocală.

Mulțumită serviciului MirrorLink, șoferii cu smartphone-uri Android pot utiliza și sistemul Multimedia Radio Touch.

De îndată ce conducătorul auto conectează smartphone-ul său cu MirrorLink prin meniul de conectare, el primește acces la aplicațiile sale, pe care le poate vedea și utiliza prin intermediul ecranului tactil.

Meniul de conectare al aplicației Multimedia Radio Touch și recunoașterea vocii permit utilizarea convenabilă a sofisticatului telefon inteligent și în condiții de siguranță, în timpul mersului.

Follow #infotrucker