Apple Watch Scania Edition, ceasul care are grijă de șofer

Apple Watch Scania Edition

La un an diferență de la lansarea Scania Watch, produsul care a marcat intrarea pe piața gadget-urilor a celor de la Scania, în 2016, producătorul suedez de camioane lansează Apple Watch Scania Edition, un ceas inteligent cu funcții dedicate.

Pe lângă aplicațiile de bază ale unui Apple Watch, ediția specială a acestuia dezvoltată de Scania vine cu aplicații dedicate ce se concentrează asupra bunăstării șoferului profesionist monitorizând datele de sănătate și fitness ale acestuia respectiv funcțiile camionului și de monitorizare flotă.

Apple Watch Scania Edition introduce aplicații pentru monitorizarea sănătății și de fitness a șoferului, oferind caracteristici proiectate special pentru locuri de muncă unde perioadele lungi de ședere sunt combinate cu scurte explozii de muncă fizică grea, cum ar fi încărcarea și descărcarea unui camion.

Apple Watch Scania Edition, ceasul care are grijă de șofer

Monitorizarea stării atât a camionului cât și a șoferului
Noile funcții de performanță ale șoferului completează funcțiile camionului și managementului de flotă, cum ar fi monitorizarea consumului de combustibil. Aceste funcții de date ale vehiculului au fost anterior parte integrantă a popularului Scania Watch “Black Griffin”, primul ceas creat de suedezi pentru șoferii de camion.

Ajută șoferul să fie în siguranță la muncă
Cu toate că aplicațiile integrate în vehicul devin din ce în ce mai răspândite în industrie, Apple Watch Scania Edition iese în evidență datorită aplicațiilor sale ce monitorizează activitatea șoferului profesionist, furnizându-i acestuia alerte și sfaturi cu privire la timpul necesar de recuperare.

Ceasul are abilitatea de a urmări performanțele șoferului și de a-i trimite acestuia mesaje atunci când asupra purtătorului se instalează oboseala, motivându-l să facă mișcare – oferindu-i în acest fel un management al timpului de recuperare înainte de a începe să conducă din nou.

VEZI ȘI: 80 de persoane ucise într-un atac terorist la Nisa

Aplicație de detectare a căderii permite ceasului să sesizeze impacturi bruște extreme, apărute, spre exemplu, în timpul încărcării și descărcării mărfurilor, o operațiune pe care șoferul de camion trebuie s-o facă singur, inclusiv noaptea. Atunci când o posibilă cădere a fost detectat, ceasul poate ajuta în contactarea numărului de urgență pe care purtătorul la presetat.

Brațara V8 – accesoriu opțional unicat
De asemenea, pentru Apple Watch Scania Edition, producătorul suedez de camioane a creat un accesoriu unic pentru a marca lansarea noului smartwatch. Un bloc motor vechi provenit de la celebrul model LB 140 V8 a fost topit și reforjat pentru a da viață unui accesoriu unic, o curea de ceas din fontă, denumită Scania 140 V8.

Am vrut să creăm ceva unic pentru a celebra motorul V8. În 1969, acest motor a ajutat să se bată moneda “King of the Road” iar V8 este inima Scania. Prin această brățară, dăm posibilitatea fanilor să poarte la mână o mică parte din istoria motorizată conectată la moștenirea noastră pentru viitor.

Magnus Andersson, manager de produs Scania pentru Digital Business

Apple Watch Scania Edition și brățara de ceas Scania 140 V8 sunt disponibile prin intermediul magazinelor Scania selectate precum și pe magazinul online Scania. Aplicațiile pentru ceas pot fi descărcate din App Store.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Follow #infotrucker