Aproape 10.000 de încălcări ale legislației constatate în cantonul Uri în 2019

Aproape 10.000 de încălcări ale legislației constatate în cantonul Uri în 2019
În 2019, poliția din cantonul Uri (Elveția) a verificat un total de 17.098 de camioane, la peste 5.500 dintre acestea fiind constatate aproape 10.000 de încălcări ale legislației.

Din cele 17.098 de camioane controlate anul trecut în cantonul Uri, 9.6% au fost înmatriculate în Elveția, 90% au fost înmatriculate în Uniunea Europeană, iar 0.4 % în alte state.

Aproape 10.000 de încălcări ale legislației constatate în cantonul Uri în 2019

La cele 5.838 de camioane cu probleme au fost depistate în total 9.729 de încălcări ale legislației, cele mai multe fiind legate de probleme tehnice și de nerespectarea timpilor de condus și odihnă.

9% din totalul problemelor descoperite au fost legate de nerespectarea timpilor de condus și odihnă, în total fiind 871 de cazuri. Totuși, aceasta reprezintă o scădere cu 17% față de anul 2018.

Un singur șofer a fost descoperit cu două carduri tahograf, ceea ce reprezintă totuși o premieră. Au fost înregistrate și cu 18% mai multe cazuri când șoferii nu au respectat restricțiile în ceea ce privește condusul pe timp de noapte sau în zilele de duminică.

8.571 de probleme, adică 88% din total, au fost legate de partea tehnică: anvelope și frâne uzate, scurgeri de ulei și combustibil, funcționarea defectuasă a sistemului de iluminat, emisii și alte defecțiuni care puneau în pericol siguranța șoferului sau a celorlalți participați la trafic.

VEZI ȘI: Trei șoferi de camion au mers cu spatele pe autostradă în Elveția pentru a scăpa de control

Din această cauză 2.911 camioane au primit interdicția de a-și continua drumul până când problemele nu au fost rezolvate.

Alte nereguli constatate au fost legate de greutatea maximă admisă (1.829), dimensiuni (1.580) și cele legate de asigurarea și poziționarea corectă a mărfii în camion. Astfel, 101 șoferi au fost obligați de polițiști să descarce și să repoziționeze marfa sau să o asigure suplimentar.

Aproape 10.000 de încălcări ale legislației constatate în cantonul Uri în 2019

Au mai fost depistați și șoferi care foloseau telefonul la volan, care nu și-au curățat camionul de zăpadă și gheață s-au care nu au respectat semnalele poliției rutiere. În ceea ce privește manipularea sistemului AdBlue au fost depistate doar 15 cazuri, ceea ce înseamnă o reducere cu 60%.

VEZI ȘI: Scania a demarat testele pilot cu camioane 100% electrice în Norvegia

Au fost date 158 de amenzi pentru încălcări ale legislației în ceea ce privește documentele de transport marfă, dar au fost și 80 de șoferi care au fost depistați la volan fără un permis de conducere valabil. La acest capitol se înregistrează  o creștere cu 24%,

În trafic au fost depistați și 6 șoferi care nu aveau deloc permis de conducere, cazurile fiind însă cu 50% mai puține decât în anul precedent.

26 de șoferi au fost depistați conducând sub influența alcoolului și au fost trimiși în justiție. Alți 5 șoferi au fost prinși că nu au respectat legislația în ceea ce privește transportul de mărfuri periculoase.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.