LegislatieȘtiri

Aproape 25.000 de controale de verificare a respectarii legii MiLog in Germania

Intrata in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2015, legea salariului minim in Germania (MiLog) a generat un val de proteste a uniunilor patronale din transportatorile din Europa, in special cea Centrala si de Est.

In ciuda valului de nemultumiri, legea a ramas in vigoare si este aplicata. Astfel, Ministerul Finantelor din Germania impreuna cu Autoritatea Vamala au efectuat in primele 6 luni ale anului 24.970 de controale de verificare a respectarii legii MiLog in vederea combaterii dumping-ului social si muncii la negru, chestionand peste 210.581 de persoane.

Verificarile agentilor economici au inclus pe langa respectarea legislatiei privind salariul minim (MiLog), asigurarea sociala a angajatilor, angajarea ilegală a străinilor și beneficiile sociale ilegale. Cele 146 de anchete inițiate in baza suspiciunii de încălcare a legii salariu minim au condus la sanctionarea a 31 de angajatori din zona Baden-Württemberg, 20 din zona Bavaria și 18 din zona Hesse, impotriva acestora fiind luate masurile legale care se impun.

Va reamintim ca Germania a inceput controalele privind salariul minim inca din luna martie a acestuia an.

Din aceeași categorie...

Back to top button