In Focus

Aproape o treime din camioanele controlate de BAG au încălcat regulile cabotajului

BAG a continuat acțiunile de control la nivel național pentru depistarea celor care încalcă sistematic legislația în transport, în special regulile cabotajului.

În cadrul cele mai recente acțiuni de control la nivel național, desfășurată pe 20 august, reprezentanții BAG au controlat zone specifice cum ar fi centre de producție, în special din industria lemnului, centre logistice și depozite de marfă, cum ar fi sediul Amazon din porturile Hamburg și Rostock, dar și noduri rutiere intens tranzitate din regiuni precum Bavaria, Saxonia sau Turingia.

Aproape o treime din camioanele controlate de BAG au încălcat regulile cabotajului

BAG a desfășurat această acțiune de amploare pentru a atrage atenția companiilor că și în această perioadă dificilă este important ca legislația să fie respectată și anunță că aceste acțiuni de control vor continua până la final de an.

Acțiunea a avut 23 de puncte de control la care au participat 100 de reprezentanți BAG, dar și reprezentanți ai poliției rutiere și poliției portuare, agenți vamali și inspectori privind legislația muncii.

În total au fost controlate 618 camioane, la 417 fiind verificate prevederile în ceea ce privește cabotajul. 124 dintre aceste vehicule făcea transport în regim de cabotaj, iar 39 dintre ele au încălcat prevederile.

VEZI ȘI: Poliția din Saxonia le-a pus gând rău șoferilor de camion care utilizează telefonului la volan

Conform statisticilor, în regiunile în care s-au derulat acțiuni frecvente de control, numărul camioanelor cu probleme a fost mul mai mic, iar asta întărește decizia BAG de efectua controale cu o frecvență și mai mare și de a delega această responsabilitate și în teritoriu la organizațiile din fiecare land al Germaniei.

În ceea ce privește încălcările privind legislația muncii au fost constatate 31 de abateri, dar BAG subliniază că acțiunea de control a avut în prim plan cabotajul. De asemenea, au fost depistate și numeroase probleme tehnice la vehicule, trei dintre acestea fiind oprite din circulație până la remedierea lor.

BAG a anunțat că vor mai fi încă cel puțin patru acțiuni de control naționale în ultima parte a anului, iar la nivel regional acestea vor avea o frecvență bilunară.

Din aceeași categorie...

Back to top button