Aproximativ 50 kg heroină descoperite în cabina unui camion la PTF Calafat

Aproximativ 50 kg heroină descoperite în cabina unui camion la PTF Calafat
Heroină în valoare de peste 1.500.000 de euro, descoperită de polițiștii de frontieră la Calafat în cabina unui camion Volvo FH înmatriculat în Bulgaria.

Pe 24 mai 2020, în jurul orei 16.30, la PTF Calafat, jud. Dolj s-a prezentat pentru a intra în România, un șofer bulgar, în vârstă de 38 de ani, la volanul unui camion Volvo FH înmatriculat în Bulgaria.

Aproximativ 50 kg heroină descoperite în cabina unui camion la PTF Calafat

Cu ocazia controlului specific, acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au descoperit în cabina camionului, într-o geantă de voiaj ascunsă printre bagaje şi sacoşe cu mâncare, mai multe pachete ce conțineau o substanţă pulverulentă de culoare maro, cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 50 kg, susceptibilă a fi heroină.

Față de cele constatate, șoferul bulgar de camion a declarat că geanta de voiaj nu îi aparține, aceasta fiindu-i înmânată de un prieten, în vederea transportării acesteia în Elveția.

Întreaga cantitate de substanță a fost ridicată de către lucrători BCCO Craiova şi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

VEZI ȘI: Dirijabilul Goodyear revine pe cerul din Europa după o pauză de aproape 10 ani

În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu BCCO Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, capul tractor a fost sechestat la sediul STPF Dolj, iar șoferul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora peste 1.500.000 euro.

 

 

Follow #infotrucker