Trailer

Armata americană comandă 466 de transportoare de tancuri Broshuis

Armata americană a semnat săptămâna trecută un contract pentru 466 de transportoare de tancuri produse de compania olandeză Broshuis BV.

Broshuis va livra în următorii 5 ani 466 de unități Enhanced Heavy Equipment Transporter System (EHET). Remorcile au câte 8 axe pendulare PL2 și podea semi-joasă, pentru transport de tancuri și alte echipamente grele.

Armata americană comandă 466 de transportoare de tancuri Broshuis

Contractul are o valoare totală de 263,2 milioane de dolari. Broshuis B.V. va executa contractul în colaborare cu partnerul american Oshkosh Defense.

După livrarea precedentă de 170 de unități Heavy Equipment Transporter (HET), armata americană a ales încă o dată transportoare de tancuri de la Broshuis. Procesul de licitație a început în 2018, încă înainte de livrarea modelelor HET.

VEZI ȘI: Transportatorii danezi vor o relaxare a regulilor din Pachetul de Mobilitate

Armata americană căuta o soluție de transport pentru tancuri și alte echipamente grele. În timpul testării prototipurilor HET, americanii au avut deseori nevoie pentru o capacitate mai mare, iar soluția a fost programul EHET.

Acestea vor fi construite pe o linie de producție specială, dedicată industriei de apărare. În acest scop, Broshuis a investit masiv și și-a extins în ultimii ani capacitatea de producție.

Din aceeași categorie...

Back to top button