Armata belgiană a comandat 879 de camioane militare DAF CF cu tracțiune integrală

Armata belgiană a comandat 879 de camioane militare DAF CF cu tracțiune integrală
Armata belgiană a făcut o comandă pentru 879 de camioane DAF CF, în versiuni 4x4 și 8x8. Vehiculele vor fi livrate în perioada 2022-2025.

Comanda făcută de armata belgiană cuprinde 636 de camioane DAF CF cu două axe, 4×4, pentru transporturi generale, și 243 de vehicule cu 4 axe, 8×8, echipate cu diverse suprastructuri (basculante, transport de containere, macarale).

Armata belgiană a comandat 879 de camioane militare DAF CF cu tracțiune integrală

Pentru modelele sale militare, DAF lucrează cu renumitul producător ceh TATRA. Rezultatul este un concept de șasiu unic, cu suspensii independente și sistem de propulsie integrat într-un tub central. Modelele 4×4 sunt echipate de motoare PACCAR MX-11 de 410 CP, iar cele 8×8 cu motoare MX-13 de 460 CP.

VEZI ȘI: Primafrio Group a comandat 1300 de camioane DAF XF 480 Super Space

DAF a selectat HIAB ca furnizor pentru lifturile de container cu cârlig și macarale și VS-Mont pentru suprastructurile basculabile. Suprastructurile pentru transport de marfă vor fi produse de Porgest. 352 dintre camioanele comandate vor avea cabină blindată, produsă de TATRA Defense Systems.

Celelalte cabine vor fi produse la fabrica DAF din Westerlo (Belgia). Motoarele vor fi produse la fabrica DAF din Eindhoven (Olanda), iar șasiurile la fabrica TATRA din Cehia. Servisarea camioanelor se va face în rețeaua DAF.

”Suntem foarte mândri că am primit această comandă majoră din partea armatei belgiene. Datorită fabricii de cabine și axe din Westerlo, considerăm Belgia ca țară natală”, a declarat Harry Wolters, președintele DAF Trucks.

Follow #infotrucker