ȘtiriTop News

Armata britanică ar fi început să facă livrări la magazine

O fotografie surprinsă recent pe autostrada M5 a lansat zvonul conform căruia armata britanică ar fi început deja să facă livrări la magazine, în contextul crizei de șoferi din UK.

În ediția de sâmbăta trecută, tabloidul britanic The Sun a scris că militarii cu permis de conducere pentru camioane au primit un consemn pe o perioadă de 5 zile de a fi gata să înceapă să facă livrări pentru magazine.

Armata britanică ar fi început să facă livrări la magazine

Ei ar fi urmat să primească misiuni de transport de alimente, medicamente și alte bunuri esențiale către magazinele care au probleme de aprovizionare din cauza lipsei de șoferi.

O poză postată a doua zi pe Facebook s-a viralizat și a lansat zvonul conform căruia armata britanică ar fi început deja să facă livrări la magazine. Fotografia ar fi fost surprinsă la autostrada M5, la Strensham.

În fotografie se vede un cap tractor MAN vechi, cu cabină albă și configurație ce amintește de camioanele militare (cabină de zi, tracțiune integrală, proiectoare, cupla de tractare față). El tractează o semiremorcă, tot albă, care aparține sau a aparținut lanțului Tesco.

VEZI ȘI: În iulie, controalele BAG s-au concentrat pe camioanele din străinătate

Imediat, comentatorii au descoperit și argumente pentru infirmarea zvonului. În primul rând, camionul ar avea număr de înregistrare civil, nu militar. De asemenea, deși camionul are aproape 24 de ani, prima înmatriculare a fost abia în iulie 2018, fapt ce sugerează vânzarea către un civil.

De asemenea, semiremorca frigorifică pare a fi destul de uzată, iar agregatul de răcire a fost îndepărtat, lucru ce indică din nou o folosire privată a unor vehicule vechi.

Sursa foto: Payner’s Truck Photos

Din aceeași categorie...

Back to top button