infotraficȘtiri

Armistitiu in Calais, insa cozile de camioane inca exista

Potrivit unor surse franceze, angajatii MyFerryLink si cei Eurotunnel au reluat joia trecuta activitatea de transfer pe Canalul Manecii si prin tunel, dand asigurari ca pana marti, 7 iulie 2015, nu vor mai face niciun protest.

Chiar si asa, va fi nevoie de timp pentru ca traficul in zona sa intre in parametii normali, avand in vedere blocajul de camioane format pe ambele coaste ale Canalului Manecii. Autoritatile mentine active punctele de parcare din Dunkirk si Steenvoorde pentru vehiculele grele.

Armistitiu in Calais, insa cozile de camioane inca exista

Intre timp, guvernele Frantei si Marii Britanii au fost de acord sa abordeze situatia dificila a mai mult de 3.000 de imigranti campati in jurul portului Calais, care incearca zilnic sa urce clandestin in camioanele care traverseaza Canalul spre Marea Britanie.

Cozile formate in saptamana in care angajatii MyFerryLink au protestat au produs si cele mai grave probleme de pana acum pentru autoritatile franceze, deoarece camioanele oprite de-a lungul drumului in cozile formate au devenit o tinta usoara pentru imigranti.

Din aceeași categorie...

Back to top button