ȘtiriTop News

Arquus a prezentat familia de vehicule blindate ușoare Sherpa în România

În cadrul unui eveniment organizat la sediul Renault Trucks România, Arquus a dezvăluit vehiculul blindat Sherpa Light 4×4, precum și un plan cuprinzător de construire a unor alianțe pe termen lung cu industria românească de apărare.

Liderul european în domeniul mobilității protejate, compania franceză Arquus, concurează la licitația pentru noi vehicule blindate a Armatei Române, alături de partenerii săi industriali români.

Arquus a prezentat familia de vehicule blindate ușoare Sherpa în România

Moștenitor al unor companii de renume, precum Renault Trucks Defense, ACMAT și Panhard, Arquus este deja partener al Forțelor Armate Române, furnizându-i anterior 16 vehicule blindate PVP 4×4. De asemenea, o parte din vehiculele sale din familia Sherpa sunt utilizate în cadrul unor unități NATO din România.

În România, Arquus a dezvoltat, în ultimele decenii, parteneriate strategice cu mai multe companii. Din țara noastră, Arquus importă în special structuri metalice și scaune rezistente la explozii. De asemenea, compania cooperează cu PRO OPTICA, liderul român în domeniul soluțiilor RCWS.

Sherpa este un vehicul blindat 4×4 multifuncțional, proiectat de Arquus pentru necesitățile și misiunile. Gama este compusă, în prezent, din patru modele de bază:

  • Sherpa Scout, un vehicul blindat de legătură și recunoaștere, cu 4 sau 5 locuri pentru soldați;
  • Carrier, echipat cu un pat, pentru transportul de trupe sau sisteme;
  • APC, pentru transportul protejat al trupelor;
  • Sabre, conceput pentru nevoile Forțelor Speciale.

VEZI ȘI: Cum a evoluat designul modelelor Renault T, C și K Evolution

În diferitele sale versiuni, Sherpa poate face față majorității misiunilor și poate transporta majoritatea echipamentelor forțelor de apărare și securitate.

Certificat de NATO și de Armata Franceză, Sherpa Light este un vehicul foarte popular, prezent deja în toate teatrele de operațiuni și în toate configurațiile, fiind testat în luptă cu nenumărate ocazii. Mai mult de 1.000 de vehicule Sherpa Light au fost deja comandate și livrate.

În vederea licitațiilor organizate de MApN, Arquus s-a asociat cu companii românești pentru a furniza produsul și oferta potrivită pentru Armata Română. Dacă va câștiga licitația, Arquus și partenerii săi români intenționează să crească progresiv localizarea activităților de producție în România.

Arquus a prezentat familia de vehicule blindate ușoare Sherpa în România

Din aceeași categorie...

Back to top button