Știri

Articole de îmbrăcăminte de marcă contrafăcute confiscate în Germania

Îmbrăcăminte și încălțăminte de marcă contrafăcute în valoare de aproape două milioane de euro, transportate într-un camion din Turcia către Polonia, confiscate de agenții vamali din Germania.

Pe 8 iunie 2022, un camion care venea din Turcia s-a prezentat pentru a efectua procedurile vamale la biroul vamal din Dresda cu scopul de a-și continua transportul către Polonia.

Articole de îmbrăcăminte de marcă contrafăcute confiscate în Germania

La verificarea încărcăturii, agenții vamali au găsit numeroase pungi cu diverse articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. La o verificare mai detaliată s-a constatat că produsele în cauză erau de marcă contrafăcute care încălcau drepturile de proprietate intelectuală a cinci producători cunoscuți.

VEZI ȘI: Dolo Trans va face transporturi pe bază de biodiesel pentru Grupul Renault

Camionul a fost descărcat complet cu sprijinul Technisches Hilfswerk Dresden. Ofițerii vamali au confiscat în total aproape 43.000 de tricouri, 6.000 de pantaloni și 376 de încălțăminte sport. Valoarea bunurilor originale se ridică la aproximativ două milioane de euro.

În 2021, valoare bunurilor confiscate a depășit 42 de milioane de euro

În 2021, birourile din districtul principal al biroului vamal din Dresda au efectuat aproape 1.400 de confiscări, valoarea mărfurilor contrafăcute depășind 42 de milioane de euro.

Titularii de drepturi de proprietate industrială, cum ar fi mărcile comerciale, drepturile de autor sau brevetele de design, pot solicita biroului central de protecție juridică comercială din Munchen intervenția autorităților vamale în cazul în care suspectează bunuri contrafăcute.

În acest caz, autoritățile vamale informează proprietarul dreptului de proprietate care ar fi putut fi prejudiciat, astfel încât acesta să-și apere drepturile în temeiul dreptului civil sau – în anumite condiții – să obțină distrugerea mărfurilor în cadrul unei proceduri simplificate.

Din aceeași categorie...

Back to top button