Camioane

Așa va arăta viitorul camion electric MAN

MAN a prezentat un prototip foarte apropiat de producția de serie pentru viitorul său camion electric, care va fi produs din 2024.

Spre deosebire de actualul eTGM, produs doar în serie mică, bazat pe fosta generație de camioane MAN, viitorul camion electric MAN, produs în serie, va avea un design bazat pe actuala generație TGX.

Așa va arăta viitorul camion electric MAN

Prima serie de 200 de unități va fi produsă la începutul anului 2024, cu aproape un an mai devreme decât programarea inițială. MAN nu a dat detalii tehnice despre viitorul model, precizând doar că el va acoperi majoritatea aplicațiilor din sectorul de transport.

Camioanele electrice vor fi produse la fabrica MAN din Munchen. În plus, MAN va asambla intern pachetele de baterii necesare, la Centrul Tehnic de eMobilitate de la fabrica din Nuremberg.

Așa va arăta viitorul camion electric MAN

Deși a declarat clar că se va baza pe vehiculele electrice cu baterii, MAN va intensifica și cercetarea pentru mobilitatea cu hidrogen. Ca parte a proiectului ”Flota Bavareză” (Bayernflotte), susținut de autoritățile landului Bavaria cu fonduri de aproape 8,5 milioane de euro, MAN va livra la mijlocul anului 2024 primele camioane cu celule de combustie alimentate cu hidrogen pentru teste cu clienții.

Camionul MAN FCEV va fi dezvoltat împreună cu partenerii industriali Bosch, Faurecia și ZF. Companiile BayWa, DB Schenker, GRESS Spedition, Rhenus Logistics și Spedition Dettendorfer vor testa camionul cu hidrogen în operațiunile lor timp de un an.

VEZI ȘI: MAN a livrat 1000 de camioane TGX către Duvenbeck

”Doar când vom putea produce suficient hidrogen verde și infrastructura asociată va fi disponibilă, după 2030, așteptăm utilizarea camioanelor cu hidrogen în anumite aplicații. De aceea studiem și tehnologia FCEV, iar fondurile oferite de landul Bavaria ne ajută să ne dezvoltăm expertiza în acest domeniu”, a spus Alexander Vlaskamp, președintele Consiliului Executiv al MAN Truck & Bus.

În afară de camioane electrice, MAN dezvoltă și servicii de eConsultanță, esențiale pentru trecerea clienților la propulsiile fără carburanți fosili. Pentru succesul convertirii flotelor de la diesel la BEV este nevoie de o analiză atentă a nevoilor clientului, cu mult înainte de achiziția unui camion electric. Serviciile de eConsultanță vor acoperi toate aspectele operaționale, inclusiv optimizarea costurilor, analiza rutelor sau infrastructura de încărcare.

Așa va arăta viitorul camion electric MAN

Din aceeași categorie...

Back to top button