Asda se bazează pe camioane cu gaz Volvo FH LNG în transportul național

Asda se bazează pe camioane cu gaz Volvo FH LNG în transportul național
Asda a preluat cele 202 camioane cu gaz Volvo FH LNG comandate, pe care le va utiliza în transportul național.

Lanțul britanic de supermarketuri Asda, cu sediul în Leeds, a preluat chiar în perioada de dinainte de Crăciun, una aglomerată din punctul de vedere al livrărilor, cele 202 de camioane cu gaz Volvo FH LNG comandate. Aceasta se presupune a fi cea mai mare comandă de camioanele propulsate cu combustibili regenerabili, plasată în Marea Britanie.

Asda se bazează pe camioane cu gaz Volvo FH LNG în transportul național

Ambiția Asda este ca până în 2024 să treacă flota sa de 1.000 de camioane diesel pe gaz, după ce testele interne au arătat că funcționarea cu biometan a redus emisiile de CO2 cu peste 80%.

Comanda conține 29 de autotractoare 4×2 pentru operațiuni cu remorci normale și 173 de autotractoare 6×2 pentru operațiuni cu remorci double-deck, care pot transporta 44 de paleți standard englezesc (1200 x 1000 mm). Camioanele sunt propulsate de motorul G13C de 13 litri, care generează 454 CP și un cuplu maxim de 2.300Nm.

Toate camioanele beneficiază de cabine de dormit și de o echipare cuprinzătoare cu accentpentru siguranță, durabilitate și eficiență. Cea mai mare parte a noilor camioane va rămâne în funcțiune până în ianuarie 2026 – cu 12 luni mai mult decât ciclul tipic de înlocuire Asda al camioanelor cu motor diesel.

VEZI ȘI: Kässbohrer K.LLS 2 intră în flota companiei germane Rüdebusch

Cea mai lungă cursă dus-întors acoperită de versiunile 4×2 va fi de 380 de mile (608 km), care este realizată lejer cu două sferturi din rezervor. Versiunile 6×2 cu remorci double-deck de 44 tone acoperă până la 350 de mile (560 km) între realimentări, ceea ce se potrivește perfect rețelei de rute Asda.

Alimentarea camioanelor este furnizată de Air Liquide și Gasrec, printr-o combinație de stații de alimentare.

Asda a plasat o comandă de 202 camioane cu gaz Volvo FH LNG

Follow #infotrucker