EconomicTop News

ASF ar putea retrage licența și cere falimentul City Insurance SA

Soarta societății de asigurare-reasigurare City Insurance SA este la mâna Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), după ce în conturile companiei cu o cotă de piaţă de peste 40% nu au intrat cei 150 de milioane de euro pentru capitalizare.

Liderul pieței de asigurări RCA din România (peste 3 milioane de polițe) este aproape de faliment, după ce ASF a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), în calitate de administrator temporar al City Insurance SA, că până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societății nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerințele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerința minimă de capital (MCR), conform Deciziei A.S.F. nr. 714/03.06.2021.

ASF ar putea retrage licența și cere falimentul City Insurance SA

VEZI ȘI: MAN pregătește ieșirea din scenă a camioanelor diesel, începând cu 2024

În aceste condiţii, ASF a anunțat că analizează situaţia asiguratorului și ar putea decide retragerea licenţei şi o cerere de faliment dacă se constată că nu s-a respectat obligaţia aportului de capital de 150 de milioane de euro pentru a atinge indicatorul de solvabilitate minimă.

În prezent, confom surselor infotrucker.ro, City Insurance SA are peste 75.000 de dosare de dauna nesoluționate. Un faliment al liderului pieței de asigurări RCA, ar genera tulburări majore pe o piață de peste 10 miliarde de lei.

Din aceeași categorie...

Back to top button