ParcariȘtiri

ASFINAG a extins parcările Parndorf și Neusiedl de pe autostrada A 4

În doar 7 luni, ASFINAG a reușit să transforme cele două parcări vechi de lângă Parndorf și Neusiedl, de pe A 4, în două parcări moderne, dotate cu toate facilitățile pentru șoferi.

Cele două parcări reabilitate de ASFINAG se află între Neusiedl și Parndorf, pe autostrada A 4, iar capacitatea este de 141 de locuri pentru camioane și 68 de locuri pentru mașini mici.

ASFINAG a extins parcările Parndorf și Neusiedl de pe autostrada A 4

ASFINAG a investit în cele două parcări 11 milioane de euro, iar șoferii profesioniști beneficiază de facilități moderne, precum toalete, dușuri, iluminat, supraveghere video și alte numeroase dotară care să ajute șoferii pe perioada în care efectuează aici pauzele obligatorii.

Toate camerele sunt conectate direct cu centrala de supraveghere ASFINAG care poate interveni imediat în cazul unor incidente. Cu cele două parcări reabilitate, ASFINAG are acum în portofoliu 56 de parcări din Austria care beneficiază de standarde moderne pentru șoferi.

În cadrul planului pentru creșterea siguranței rutiere, prezentat de ASFINAG, figurează și reabilitarea mai multor parcări aflate de-a lungul autostrăzilor din Austria, dar și construcția unora noi.

ASFINAG consideră că un număr suficient de locuri de parcare, echipate cu toate standardele necesare, contribuie la creșterea siguranței rutiere. În plus, șoferii de camion sunt obligați să facă pauze de condus și pentru ei este necesar să găsească locuri libere de parcare și unde să beneficieze de condiții decente pentru a-și putea efectua aceste pauze în siguranță.

VEZI ȘI: Austria și Germania caută soluții pentru eliminarea restricțiilor din pasul Brenner

Reprezentanții ASFINAG spun că oboseala la volan este una din cauzele principale în ceea ce privește accidentele de pe autostradă și recomandă tuturor șoferilor să facă pauze mai dese atunci când conduc pe distanțe lungi.

Tot ca o măsură de creștere a siguranței rutiere, AAFINAG a demarat lucrările pentru lărgirea A 4 la trei benzi pe anumite segmente. Primele lucrări se efectuează deja între Fischamend și Bruck, iar acestea vor fi încheiate până la finalul anului 2022.

Lucrările pentru segmentul până la Neusiedl sunt programate pentru prima parte a anului 2023, iar finalizarea acestora este prevăzută în 2026.

ASFINAG face aceste investiții pentru cei 66.300 de oameni care circulă pe A 4. Procentajul de camioane care folosesc această rută este de 17%, mult peste alte autostrăzi din Austria. În medie, pe această autostradă există cel puțin 7 accidente majore anual în care sunt implicate camioane.

Din aceeași categorie...

Back to top button