ASFINAG va construi 1.100 de noi locuri de parcare pentru camioane în următorii 2 ani

ASFINAG va construi 1.100 de locuri de parcare pentru camioane noi în următorii 2 ani
Pentru 2019 și 2020, ASFINAG, operatorul și administratorul autostrăzilor din Austria, și-a propus să construiască 1.100 de noi locuri de parcare pentru camioane, pe mai multe rute comerciale de tranzit.

În urma unui studiu, ASFINAG a decis să mărească anul acesta cu 400 numărul locurilor de parcare pentru camioane, iar anul viitor cu alte 700. În prezent, există peste 7.000 de locuri de parcare pentru camioane în Austria, iar ASFINAG evaluează permanent situația de pe șosele.

ASFINAG va construi 1.100 de noi locuri de parcare pentru camioane în următorii 2 ani

Aproape jumătate dintre locurile prevăzute pentru 2019 vor fi dezvoltate în zona Viena. De asemenea, noi locuri de parcare pentru camioane mai sunt prevăzute și pe rute precum A1 West, A2 Süd, A4 Ost, A12 Inntal și A13 Brenner.

“Cine se află în permanență pe drum pentru o perioadă mai lungă de timp, așa cum sunt șoferii profesioniști, are nevoie de cele mai bune condiții atunci când vine vorba de odihnă“, spune Andreas Fromm, directorul general ASFINAG Bau Management GmbH.

Începând din luna martie vor începe lucrări și în zona Parndorf/Neusiedl pe A4 în Burgenland, unde se vor dezvolta 140 de noi locuri de parcare pentru camioane și pe A21 în Alland Niederösterreich (Austria inferioară), unde vor fi construite 57 de locuri.

Și în zona Steiermark pe A2 la St. Johann și în Oberösterreich (Austria superioară) pe A25 la Sinnersdorf Nord vor fi construite alte 100 de locuri de parcare noi.

VEZI ȘI: OMV Petrom oferă 10 milioane de euro pentru construcția primului spital de oncologie pediatrică 

„Dacă un șofer este odihnit și are toate condițiile pentru asta, atunci poate și conduce în siguranță. Planurile noastre de dezvoltare includ permanent și dezvoltarea infrastructurii dedicate șoferilor de camioane. Vrem să le oferim acestora cele mai bune condiții pentru a-și putea respecta perioadele de odihnă și pentru a avea cele mai bune condiții în aceste locuri“, a mai spus Andreas Fromm, directorul general ASFINAG Bau Management GmbH.

În plus, în 2019 și 2020, vor fi dezvoltate locuri noi și pentru autoturisme, iar multe dintre facilitățile existente vor intra în renovare,în special în zona de dușuri și toalete publice.

Follow #infotrucker