Asigurarea RCA trebuie să poată fi încheiată la orice asigurator din UE

asigurarea obligatorie RCA

Federaţia Operatorilor Români de Transport, cere luarea de măsuri urgenţe din partea Parlamentului, Guvernului şi ASF, pentru a stopa creşterea ireală a prețului poliţelor RCA.

Primă măsuri este aceea de a recunoaşte valabilitatea poliţelor RCA încheiate la orice asigurator sau broker din UE în conformitate cu prevederile privind libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi serviciilor, prevederi ce stau la baza funcţionării Uniunii Europene, garantate şi în tratatul de aderare a României.

Federaţia Operatorilor Români de Transport solicită totodată Parlamentului, Guvernului şi ASF-ului implementarea asigurării obligatorii a fiecărui km de drum naţional/autostradă, fapt ce ar conduce în mod automat la o permanentă verificarea a stării infrastructurii prin audit periodic iniţiat de asigurator, reducându-se astfel numărul evenimentelor ce cresc rata medie a daunalitatii în România îndelung utilizată de asiguratori pentru a justifica creşterile aberante de tarif.

Asigurarea RCA trebuie să poată fi încheiată la orice asigurator din UE

Această asigurare a infrastructurii este responsabilitatea administratorului drumului conform modelului european şi internaţional în materie, însă în România s-a evitat ani de zile aplicarea din cauza lipsei de responsabilitate a CNADNR şi din cauza corupţiei din domeniu. O altă cerere absolut firească susţinută de Federaţia Operatorilor Români de Transport este aceea de încheierea poliţelor de asigurare şi pentru perioade mai mici de 6 luni pentru toate tipurile de vehicule din România, respectiv pentru perioade de o lună şi multiplu de o lună la o valoare direct proporţională.

VEZI ȘI: Protest național de proporții pregătit de transportatori

Solicitările transportatorilor şi asiguraţilor RCA sunt absolut fireşti în contextul în care tarifele RCA au depăşit cu mult valoarea vehiculelor asigurate, iar principiile de întocmire a tarifelor nu au nici o legătură cu realitatea ci doar cu poftă de profit a asiguratorilor sub blânda supraveghere a ASF–ului.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Follow #infotrucker