Sustenabilitate

ASKO este interesată de noile camioane electrice Scania

Scania a lansat recent noile camioane electrice pentru transport regional, cu cabine R și S, iar printre primii clienți se va regăsi și compania norvegiană ASKO.

Noile modele electrice Scania 45 R și Scania 45 S, disponibile din 2023 în versiune cap tractor 4×2 și rigid 6×2*4, au motor de 560 CP și autonomie de până la 350 km cu o singură încărcare. Cabinele și autonomiile mai mari deschid calea utilizării camioanelor electrice și în alte aplicații decât cele din orașe și din jurul acestora.

ASKO este interesată de noile camioane electrice Scania

Vânzătorul en-gros de alimente norvegian ASKO este prima companie care a testat camioane electrice Scania. Din cauza disponibilității energiei verzi și a topografiei cu munți, platouri și fiorduri, Norvegia este un loc ideal de testare a avantajelor camioanelor electrice.

Deși ASKO lucrează deja de câțiva ani cu camioane electrice, multe lucruri sunt încă noi când vine vorba de electrificare. ”Scania ne-a ajutat să ne analizăm rutele și să avem o imagine clară despre unde putem folosi în prezent camioane electrice, dar și în ce zone le vom putea utiliza în viitor”, spune Marius Råstad, director de Logistică al ASKO.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Astfel, ASKO a decis deja un calendar al achizițiilor de camioane electrice pentru anii următori. ”În prezent, camioanele electrice sunt folosite pe rutele noastre de distribuție, preponderent în orașe și în jurul lor. Dar suntem fericiți să vedem următoarea generație de camioane electrice Scania, care ne vor putea permite să efectuăm și rute mai lungi. Știm că le vom avea și abia așteptăm”, a adăugat Råstad.

Obiectivul ASKO este de a efectuat un transport 100% fără emisii înainte de 2026. În prezent, compania are 60 de camioane electrice în operare. Ea intenționează să crească numărul de vehicule electrice, dar și perioada lor de utilizare. În viitor, ASKO își propune să folosească aceste camioane electrice non-stop, cu pauze de reîncărcare a bateriilor doar în timpul încărcării și descărcării mărfii.

Din aceeași categorie...

Back to top button