In FocusȘtiri

Asociațiile de transport din Franța din ce în ce mai nemulțumite

Asociațiile de transport din Franța raportează un disconfort puternic cauzat de concurența venită din partea transportatorilor est-europeni și a dumpingului social, motiv pentru care protestele acestora iau amploare.

OTRE, asociația companiilor mici de transport din Franța, a participat pe 15 martie 2016 la o întâlnire a comunităților locale de transport în cadrul căreia s-a făcut un bilanț asupra competiției venite din Europa de Est, considerată “neloială”. Asociația reproșează autorităților franceze că nu implementează un număr suficient de controale în ciuda arsenalul juridic și coercitiv pe care-l au la dispoziție. În aceste condiții, transportatorii sunt hotărâți să-și arate nemulțumirea lor profundă vis-a-vis de faptul că nu pot lucra în mod convenabil pe piața lor și apoi să se mobilizeze împotriva concurenței neloiale. OTRE a anunța ca va organiza o conferință de presă pe 22 martie 2016, unde va dezvălui ce măsuri vor fi luate.

FNTR, o altă asociație franceză importantă, a vorbitîn cadrul unei note despre aceste probleme, argumentând că, deschiderea pieței europene de transport în țări “low-cost” din Europa de Est, care a avut loc în 2009, continuă să aibă efecte devastatoare asupra pieței din Europa de Vest. Nota FNTR continuă să afirme că transportul rutier francez nu face față concurenței companiilor străine, deoarece acestea folosesc inclusiv vehicule ușoare de transport, cu o masă totală mai mică de 3.5 tone, ce sunt exceptate de la restricțiile privind cabotajul.

Asociațiile de transport din Franța din ce în ce mai nemulțumite

VEZI ȘI: Interdicția sectorială a camioanelor din Austria sancționată cu „roșu” de UE

Ca și OTRE, FNTR admite faptul că există reguli însă sunt prost aplicate iar numărul de controale nu va crește în următorii ani, deoarece autorităților le lipsesc resursele. De exemplu, este dificil să se efectueze controale privind noua regula care interzice efectuarea pauzei de odihnă săptămânale normale în cabina.

Nota FNTR se încheie cu speranța că autoritățile vor găsi resursele necesare pentru efectuarea mai multor contraole și de aplicarea unor sancțiuni mai aspre, precum imobilizarea sistematică a vehiculelor care încalcă regulile.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button