Asociațiile de transport și logistică critică abordarea unilaterală a Germaniei

Asociațiile de transport și logistică critică abordarea unilaterală a Germaniei
Asociațiile de transport și logistică critică abordarea unilaterală a Germaniei privind testarea șoferilor de camion și fac presiuni pentru ca aceștia să fie excluși de la această măsură.

Asociațiile bavareze de transport și logistică, dar și cele din Cehia, Slovacia, Ungaria și România, au cerut excluderea imediată a șoferilor de camion de la testarea COVID pentru a putea intra în Germania.

Asociațiile de transport și logistică critică abordarea unilaterală a Germaniei

După acțiunea unilaterală și nemediată a Germaniei, regiunea Tirol și apoi Italia au decis imediat să blocheze trecerea camioanelor prin pasul Brenner A22/A13/A12. Această decizie a paralizat practic una dintre cele mai importante rute de tranzit europene, iar lanțurile de aprovizionare vor fi grav afectate.

De altfel, acest lucru este confirmat de Asociația cehă a transportatorilor de mărfuri Česmad Bohemia.

”Acest scenariu, care se repetă din seara zilei de duminică, 14 februarie, era să ducă în urmă cu un an Uniunea Europeană în pragul colapsului economic”, spune și Sabine Lehman, director general LBS, și Sebastian Lechner, membru al Comitetului executiv LBT, două asociații de transport din Bavaria.

Asociațiile avertizează cu privire la întreruperea lanțurilor de aprovizionare
În această perioadă, transportatorii rutieri se luptă fie cu timp lungi de așteptare în frontierele afectate, pentru ca șoferii de camion să fie testați COVID, fie cu o creștere a costurilor se transport, deoarece trebuie să ocolească și câte 200 de kilometri, pentru a putea trece de frontierele cu probleme.

VEZI ȘI: A scăzut numărul de încălcări privind cabotajul în Germania

Șoferii de camion au trebuit să facă coadă de-a lungul autostrăzii A22 din Italia pentru a se testa. Scene similare au avut loc și la punctele de trecere a frontierei dintre Garmania și Cehia. ”Niciun alt grup profesional nu a fost mai ferit de infecții așa cum au fost șoferii de camion, iar acum, aceștia sunt expuși la un risc de sănătate fără a fi nevoie”, spune reprezentanții asociațiilor de transport europene.

Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL) și Asociației Germană de Transport și Logistică au subliniat deja efectele noilor măsuri impuse de Cermania la frontierele cu Cehia și regiunea Tirol. Acestea au avertizat despre o întrerupere a lanțului de aprovizionare cu opriri ulterioare ale producției și blocaje în aprovizionarea cu amănuntul.

Follow #infotrucker