Asociațiile de transportori din Europa solicită susținere din partea politicului

Asociațiile de transportori din Europa solicită ajutorul din partea politicului
În urma impactului uriaș pe care-l are pandemia de coronavirus, asociațiile de transportatori din Europa solicită susținere din partea politicului.

Uniunea Internațională de Transport Rutier (IRU) atrage atenția că în contextul actual companiile de transport mici și mijlocii vor avea mult de suferit, existând riscul chiar să dea faliment. De asemenea, este nevoie de măsuri speciale pentru ca lanțurile de aprovizionare cu alimente și medicamente să funcționeze în orice condiții.

Asociațiile de transportori din Europa solicită susținere din partea politicului

Tocmai de aceea, asociațiile importante din rândul transportatorilor au solicitat autorităților ridicarea restricțiilor în ceea ce privește timpii de condus și odihnă și reglementări speciale pentru șoferii de camion în zonele de carantină pentru ca aceștia să-și poată efectua treaba în siguranță și fără să piardă timp inutil. De asemenea, s-a cerut și ridicarea restricțiilor din toate orașele în ceea ce privește aprovizionarea și intrarea camioanelor.

Companiile de transport au solicitat implementarea de urgență a măsurilor de siguranță pentru șoferi și eficientizarea schimbului de documente în punctele de încărcare/descărcare. În același timp, s-a solicitat ca toate aceste prevederi să fie unitare, la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a face mai ușor trecerea peste graniță și pentru a rezolva o problemă majoră pentru șoferii de camioni.

Reprezentanții IRU au spus că un ajutor pentru transportatori ar fi și reducerea temporară a taxelor de drum și, de asemenea, un sprijin din partea băncilor pentru companiile care au de plătit rate de leasing pentru flota de camioane.

VEZI ȘI: Asociația germană BWVL solicită renunțarea la cabotaj și derogări la Reg (UE) 561/2006

În plus, se solicită un pachet special pentru șoferii de camion care în această perioadă rămân fără un loc de muncă, IRU estimând o scădere a traficului rutier de mărfuri cu cel puțin 20% în acest an din cauza pandemiei de coronavirus. Asta s-ar traduce prin pierderi totale de cel puțin două miliarde de euro.

Organizația Europeană de Transport (ETF) solicită și ea măsuri urgente de protecție pentru șoferi.

ETF cere companiilor să nu pună șoferii în pericol doar pentru a nu refuza curse și să încerce să livreze doar transporturile cu adevărat necesare în această perioadă. Recomandarea generală pentru companiile de transport este să-și restrângă activitatea la un minimum și să nu efectueze decât curse cu mărfuri importante în acest context.

Tocmai de aceea, asociațile germane ale transportatorilor au cerut o serie de compensații financiare pentru toate companiile care au de suferit în această perioadă.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.