Asociațiile franceze de transport pregătesc noi proteste în decembrie

Asociațiile franceze de transport pregătesc noi proteste în decembrie
Asociațiile franceze de transport OTRE și FNTR au anunțat că vor mobiliza transportatorii rutieri frncezi pentru a protesta împotriva creșterii prețurilor la motorină.

Conform primelor informații, acțiunile de protest sunt programate la începutul lunii decembrie. Transportatorii afiliați asociațiilor de transport FNTR și OTRE intenționează să blocheze traficul în partea de nord a Franței, ceea ce va provoca perturbări importante ale traficului în zonă.

Asociațiile franceze de transport pregătesc noi proteste în decembrie

În perioada următoare, prețul motorinei ar urma să creascu cu până la 2 cenți per litru, iar autoritățile de transport spun că această decizie nu face decât să ajute transportatorii străini în detrimentul celor din Franța.

VEZI ȘI: Unde trebuiesc plătite asigurările sociale ale șoferilor de camioane?

Deși poate părea ciudat, autoritățile de transport din Franța au dreptate în această privință. Transportatorii din alte state operează mult mai ieftin, iar o creștere a prețului motorinei nu ar urma să afecteze masiv cursele.

Presa din Franța spune că începând cu săptămâna viitoare, protestele organizate de asociațiile franceze de transport ar urma să blocheze frontiera cu Belgia, iar dacă lucrurile nu se vor rezolva, exista șansa ca reprezentanții să mai întreprindă o astfel de acțiune și în apropierea sărbătorilor.

În același timp, începând cu 5 decembrie sunt anunțate greve în sectorul de transport public din Paris, sectorul feroviar și cel aerian.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.