ȘtiriTop News

Asociațiile germane spun că noua regulă 3G este nepractică în logistică

Șase asociații germane de transport și logistică au criticat noua regulă 3G de acces la locul de muncă, pe care o consideră nepractică.

Asociațiile federale germane BGL, AMÖ, Biek, BWVL, DSLV și DVF se opun noii reguli de acces la locul de muncă doar pentru persoanele vaccinate, vindecate sau testate.

Asociațiile germane spun că noua regulă 3G este nepractică în logistică

Într-o scrisoare comună trimisă actualului Ministrul al Transporturilor, asociațiile au atras atenția asupra dificultăților din industria de logistică cauzate de regula 3G, pe care o consideră ”nepractică”.

Potrivit scrisorii, există ”incertitudini considerabile privind aplicarea regulamentelor către angajații nepermanenți în mediile de lucru mobile, în special pentru șoferii de camion”.

VEZI ȘI: A fost adoptată o rezoluție europeană privind siguranța șoferilor de camion

În contextul în care mii de șoferi de camion livrează sau preiau mărfuri din terminalele logistice în fiecare zi, nu doar companiile de transport, de curierat și cele de logistică, ci și clienții acestora, vor ajunge la limită dacă vor trebui să înregistreze, controleze și eventual să retesteze șoferii, conform regulilor 3G. Astfel, cozile de la granițe se vor muta la porțile companiilor, riscând să blocheze întreg lanțul de aprovizionare.

”Cerem să se clarifice urgent că angajații din afara companiei care petrec doar puțin timp în sediu (de exemplu pentru preluări și livrări de mărfuri) nu sunt afectați de regula 3G, dacă se iau toate măsurile de igienă și protecție”, se arată în scrisoare.

Din aceeași categorie...

Back to top button