CarburantiTop News

Asociațiile germane de transport solicită rezolvarea rapidă a lipsei de AdBlue

Asociațiile germane de transport consideră că politicul și producătorii au obligația de a rezolva rapid lipsa de AdBlue pentru preveni oprirea camioanelor și autobuzelor care folosesc această uree și de a se asigura aprovizionarea populației.

Săptămâna trecută, Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL) și Asociația Federală a Antreprenorilor Germani de Autobuze (BDO) au semnat o scrisoare comună către ministrul federal al economiei din Germania pentru a atrage atenția asupra „lipsei îngrijorătoare” de AdBlue, uree utilizată de vehiculele comerciale grele și ușoare cu sistem SCR de neutralizare a emisiilor poluante.

Asociațiile germane de transport solicită rezolvarea rapidă a lipsei de AdBlue

Asociațiile îndeamnă ministerele federale ale economiei, mediului și transportului să găsească o soluție rapidă alături de producătorii industriei chimice, dealerii și utilizatorii, pentru a evita blocarea lanțului de aprovizionare din cauza lipsei de AdBlue. De asemenea, BGL și BDO spun că ar trebui luată în considerare inclusiv realizarea unei rezerve naționale de Adblue.

BGL spune că „din ce în ce mai multe companii de transport se plâng că angrosiştii nu mai onorează comenzile de livrare pentru Adblue”.

VEZI ȘI: Explozia prețurilor la carburant crește costurile operaționale ale transportatorilor

Din cauza exploziei prețurilor la gaze naturale din întreaga lume, producătorii au redus producția de Adblue, deoarece nu mai renta din punct de vedere economic. Producția de Adblue depinde de producția de amoniac și azot, pentru care este necesar în primul rând gaz natural.

Drept urmare, prețul a crescut dramatic în ultimele săptămâni. În timp ce la începutul lui 2021 prețul era de 0,19 euro/litru, conform asociațiilor, în prezent, prețul a ajuns la 0,69 euro/litru.

În Germania, licența pentru producția de AdBlue este dată de către Asociația Industriei Auto (VDA). Asociația nu are control și asupra cantităților care sunt produse.

Din aceeași categorie...

Back to top button