Siguranta

AstaZero Dry Zone, cel mai mare circuit acoperit pentru testarea vehiculelor autonome

AstaZero este un centru de testare independent dezvoltat și cu ajutorul Scania și Volvo.

AstaZero a deschis Dry Zone, cel mai mare circuit acoperit pentru testarea vehiculelor autonome din lume, care va permite testarea 24 de ore din 24, 365 de zile pe an.

AstaZero este primul centru de testare independent din lume, proiectat pentru a dezvolta tehnologii care ajută la eliminarea accidentelor rutiere. Facilitatea din Suedia a fost extinsă de la 28 aprilie cu cea mai mare pistă acoperită din lume, lungă de 700 de metri și lată de 40 de metri.

AstaZero Dry Zone, cel mai mare circuit acoperit pentru testarea vehiculelor autonome

Industria auto face milioane de teste în fiecare an. Condițiile de mediu replicabile sunt o cerință fundamentală pentru acuratețea rezultatelor testelor.

VEZI ȘI: Acesta este șasiul de camion electric pe care se poate monta orice cabină

AstaZero are clienți din toată lumea. Aceștia au cerut de mulți ani un circuit de testare acoperit. Pandemia și restricțiile de călătorie au accelerat planurile pentru noua facilitate.

AstaZero Dry Zone poate fi comparat cu un hangar intens luminat. Testele pot fi repetate în mod repetat în aceleași condiții de iluminare, pe aceeași suprafață și în aceleași condiții atmosferice, indiferent de oră sau anotimp.

Circuitul se concentrează în special pe testarea sistemelor active de siguranță și tehnologiile de condus autonom, dar se pot testa și dinamica vehiculului sau performanțele la frânare.

Din aceeași categorie...

Back to top button