Logistica

Atacuri cibernetice asupra lanțului de aprovizionare cu vaccin împotriva COVID-19

IBM a descoperit recent o serie de atacuri cibernetice asupra lanțului rece de aprovizionare cu vaccin împotriva COVID-19.

Conform reprezentanților IBM, o serie de atacuri cibernetice la scară largă au vizat companiile implicate în lanțul de aprovizionare cu vaccin anti COVID-19, de la firmele specializate în sistemele de răcire, până la companiile de transport și chiar Direcția Generală a Vămilor din Germania, Italia sau Coreea de Sud.

Atacuri cibernetice asupra lanțului de aprovizionare cu vaccin împotriva COVID-19

IBM vorbește despre o campanie globală de phishing și avertizează companiile implicate în procesul de transport.

„Echipa noastră a descoperit recent o campanie globală de phising care vizează oraganizațiile asociate cu lanțul rece necesar transportului vaccinului împotriva COVID-19”, spun analiștii IMB.

Faptul că dozele sunt stocate și transportte la temperaturi foarte mici duce la o logistică de transport complexă, iar hackerii au profitat de acest lucru. După cum știți, vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech a primit deja undă verde, însă pentru a putea fi utilizat trebuie transportat la temperaturi de -70 de grade Celsius.

VEZI ȘI: Italia a ridicat restricțiile de circulație pentru camioane din luna decembrie

Pentru a intra în companiile implicate, hackerii au folosit metoda spear phishing. Aceștia s-au prezentat ca un actor legitim pentru a putea pune mână pe date sensibile.

Scrisorile electronice frauduloase ar fi fost trimise de un presupus manager al companiei Haier Biomedical, specializată în transportul de vaccinuri. În subiectul mailului era scrisă fraza: doresc să plasez o comandă către compania dumneavoastră.

În e-mail a fost atașat și un link prin intermediul căruia hackerii au putut accesa datele interne ale companiilor.

Agenția Federală Americană de Securitate Cibernetică a declarat că raportul IBM ar trebui luat foarte în serios de companiile implicate în lanțul de aprovizionare cu vaccinuri.

Din aceeași categorie...

Back to top button