Știri

Atenție! A căzut prima zăpadă în sudul Norvegiei

Chiar dacă s-a răcit mai mult, cumva atipic pentru această perioadă a anului, vremea în Europa continentală este una de toamnă obișnuită. Nu același lucru putem spune despre sudul Norvegiei, acolo unde prima zăpadă a căzut deja, anunțând o iarnă grea și lungă.

Hardangervidda, un binecunoscut platou din Norvegia, aflat la 1.250 m deaspura nivelului marii pe autostrada Riksvei 7, cea mai utilizată rută de către transportatori, ce leagă capitala Oslo de orașul Bergen, al doilea cel mai mare oraș din Norvegia, a fost acoperit serios de prima zăpadă care a căzut la sfârșitul săptămânii trecute.

Din acest motiv, segmente din drum au fost închise în acest weekend. Chiar dacă în prezent zăpada aproape s-a topit, aceasta prevestește o iarnă lungă și grea în Norvegia. În acestre condiții, șoferii de camion trebuie să fie bine pregătiți și să aibă echipamentul adecvat, în cazul în care trebuie să traverseze Norvegia, chiar dacă rețeaua de drumuri națională principală este păstrată curată de către autorități. Este bine să fiți precauți, deoarece neprevăzutul se poate întâmpla oriunde.

Atenție! A căzut prima zăpadă în sudul Norvegiei

Anvelope de iarnă pe toate axele
Din 15 noiembrie 2015 până la 31 martie 2016, toate camioanele care circulă pe drumurile publice din Norvegia au obligația să fie echipate cu anvelope de iarnă pe toate axele, inclusiv axele remorcii sau semiremorcii. De la 1 noiembrie până în prima duminică de după Paști, toate pneurile pentru camioane, inclusiv remorci și semiremorci, trebuie să aibă o adâncime maximă a benzii de rulare de cel puțin 5 mm. În sezonul de vară va fi permisă o adâncime maximă a benzii de rulare până la 1,6 mm. În zona Nordland sezonul de iarnă începe la data de 16 octombrie și se încheie la 30 aprilie. În plus, lanțuri de iarnă sunt necesare și obligatorii.

Imaginile au fost suprinse de camerele de supraveghere montate pe autostrada în zona Dyranut.

Mai multe informații despre circulația pe timp de iarnă în Norvegia puteți citi descărcând ghidul Trucker’s Guide to Driving in Norway.

Din aceeași categorie...

Back to top button