Știri

Atenție! Avertizare de răcire bruscă a vremii!

Poliţia Română recomandă respectarea regulilor de circulaţie, precum şi a indicaţiilor poliţiştilor aflaţi în trafic, mai ales în contextul atenţionărilor meteorologice din care reiese că vremea se va răci, vântul va prezenta intensificări și vor fi precipitații, predominat sub formă de ninsori, existând riscul apariției poleiului.

Conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora cu o viteză care să permită oprirea mijloacelor de deplasare în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în condiții de carosabil umed ori acoperit de zăpadă sau polei, este mult mai mare. Aceștia trebuie să evite să acţioneze brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece pot derapa foarte uşor!

Pietonilor li se recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic şi să traverseze drumurile numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă!

Atenție! Avertizare de răcire bruscă a vremii!

Nu uitați! Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Mai multe informații despre anvelope de iarnă puteți citi aici – https://www.infotrucker.ro/?s=anvelope+de+iarna

Sursa: Poliția Română

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button