LegislatieȘtiri

Atentie ce norme ale codului rutier incalcati si mai ales in ce state UE. De acum, amenzile vin in Romania!

A fost aprobata Directiva CE 413/2015 care reglementeaza schimbul informational intre statele membre privind incalcarile normelor de circulatie care pot afecta siguranta rutiera. Prin aprobarea acestei Directive CE, se urmareste ca soferii indisciplinati, ce incalca codul rutiere pe teritoriul altor state membre, sa fie amendati. Statele membre trebuie sa asigure transpunerea prevederilor Directive CE 413/2015 pana pe 6 mai 2015.

Directiva se aplica soferilor care depasesc limita de viteza, nu folosesc centura de siguranta, nu respecta culoarea rosie a semaforului, conduc sub influenta alcoolului sau a drogurilor, nu folosesc casca de protectie, folosesc benzi interzise sau telefonul mobil in timpul conducerii.

Atentie ce norme ale codului rutier incalcati si mai ales in ce state UE. De acum, amenzile vin in Romania!

Potrivit noilor reglementari, la nivelul fiecarui stat membru trebuie sa fie creat un asa numit „punct national de contact”, adica o autoritate competenta desemnata pentru schimbul de date privind inmatricularea vehiculului. Aici vor exista baze de date privind vehiculele inmatriculate in respectivul stat, dar si datele privind proprietarii sau detinatorii vehiculelor. In acest mod, statul membru in care s-a savarsit abaterea de la lege va putea intra in posesia informatiilor necesare pentru a stabili persoana raspunzatoare pentru incalcarile normelor de circulatie.

Soferii vor primi la domiciu instiintarea de la autoritatile statului membru pe teritoriul caruia a avut loc incalcarea legii. Scrisoarea, va fi redactata in limba de origine a soferului si va include, toate informatiile relevante, in special natura respectivei incalcari a normelor de circulatie, locul, data si ora la care a fost savarsita aceasta. Instiintarea va cuprinde dupa caz, date privind dispozitivul utilizat pentru constatarea incalcarii.

via economica.net

Din aceeași categorie...

Back to top button