LegislatieȘtiri

ATENTIE! Franta a inceput sa aplice amenzi pentru efectuarea perioadei de repaus saptamanal normale in cabina vehiculului

Reamintim ca anul trecut, Franta a adoptat legea nr.790/2014 privind lupta pentru combaterea concurentei sociale neloiale prin care este interzis conducatorilor auto sa efectueze perioada de repaus saptamanal normala in cabina vehiculului.

Desi pana la acest moment, Guvernul Francez nu a publicat normele de aplicare ale acestei legi, surse precizeaza ca autoritatile franceze au inceput sa aplice amenzi soferilor straini, inclusiv din Romania si Polonia pentru organizarea muncii conducatorilor auto angajati fara a acorda atentie faptului ca soferii trebuie sa efectueze repausul saptamanal normal in afara vehiculului conform Art. 4 al Regulamentului 561/2006, reprezentand o infractiune conform Codului de Transport francez, art. L 3313-3 si art. L 3315-4(1), modificate prin legea adoptata de Franta anul trecut privind combaterea concurentei sociale neloiale).

ATENTIE! Franta a inceput sa aplice amenzi pentru efectuarea perioadei de repaus saptamanal normale in cabina vehiculului

Contactat recent de asociatiile profesionale din Franta, Ministerul Transporturilor francez a confirmat ca nu se pot aplica amenzi pentru efectuarea repausului saptamanal in cabina pentru ca decretul francez pentru stabilirea nivelului acestor amenzi nu a fost inca publicat, acesta asteptandu-se a fi publicat in perioada urmatoare.

Atentionam insa ca Legea franceza privind lupta pentru combaterea concurentei sociale neloiale este in vigoare, iar autoritatile pot efectua controale, chiar daca nu dispun inca de toate instrumentele legale. Autoritatile de control franceze pot doar notifica si pastra acest element pentru a dovedi mai tarziu contraventia privind organizarea ilegala a muncii soferului.

Din aceeași categorie...

Back to top button