In Focus

Atenție! Franța a introdus o nouă generație de camere radar multifuncționale

Cu scopul de a reducerea numărului de victime rezultate din accidente rutiere, pe lângă reducerea vitezei pe drumurile naționale cu o bandă, Franța a introdus și o nouă generație de camere radar multifuncționale.

Șoferii care tranzitează Franța, trebuie să fie atenți la viteza de deplasare, distanța între vehicule sau depășirile periculoase, deoarece această țară a introdus de la sfârșitul lunii aprilie o nouă generație de camere radar, care îndeplinesc mai multe funcții.

Atenție! Franța a introdus o nouă generație de camere radar multifuncționale

Noile camere produse de Mesta Fusion, inglobează tehnologie de ultimă generație capabilă să monitorizeze în același timp viteza traficlului, respectiv să-i detecteze pe cei care nu respectă culoarea roșie a semaforului, distanța între vehicule sau pe cei care fac depășiri periculoase ori depășesc constant linia continuă.

Camere radar Mesta Fusion sunt echipate cu noua generație de antenă radar Doppler cu o plajă largă „3D” care poate controla simultan până la 126 de vehicule pe 8 benzi în ambele direcții de trafic.

VEZI ȘI: Instituțiile europene nu au ajuns la un compromis privind Pachetul de Mobilitate

Primele camere radar fixe Mesta Fusion de nouă generație au fost puse în funcțiune pe drumul național 184 din Saint-Germain-en-Laye, însă Franța are în plan montarea a peste 100 de astfel de camere radar pe întreg teritoriul Franței până la sfârșitul lui 2018.

În vara vor fi introduse primele camere radar mobile
Până în vara, va fi activă prima flotă de vehicule aparținând unui operator privat echipate două camere radar automate, una în parbriz, alta pe lunetă, care monitorizeaz[ până la 8 benzi de circulație în ambele direcții.

În primă fază vor fi 30 de vehicule echipate cu astfel de camere radar, dar planul este ca flota să fie extinsă până în 2020 la 400 de vehicule.

Din aceeași categorie...

Back to top button