InfoTechServiceȘtiri

Sisteme de franare neomologate utilizate la camione si autobuze

Inspectorii Departamentul Supraveghere de Piata din cadrul Registrului Auto Roman au identificat aproximativ 2.000 de sisteme de franare neomologate folosite la camioane si autobuze.

Piesele, vitale pentru siguranta in trafic, erau depozitate intr-o locatie de la periferia Capitalei si urmau sa fie comercializate pe piata auto de nisa. Componentele nu erau omologate international in conformitate cu regulamentele europene, fiind interzise de la vanzare si utilizare in toate tarile Uniunii Europene. Valoarea totala a pieselor este de aproximativ 57.000 euro. Amenda aplicata operatorului economic asupra caruia au fost gasite piesele este de 5000 lei. Produsele neconforme descoperite de inspectorii R.A.R. au fost oprite definitiv de la comercializare. Distrugerea produselor respective se va efectua sub stricta supraveghere a inspectorilor Registrului Auto Roman, in termen de 30 de zile.

Registrul Auto Roman face sistematic astfel de controale, scopul fiind de a elimina de pe piata produsele neconforme care, odata folosite pe vehicule, pot fi cauza unor accidente grave.

Sisteme de franare neomologate utilizate la camione si autobuze

Desi comercializarea pieselor neconforme nu mai este un fenomen in Romania, datorita controalelor frecvente ale Registrului Auto, totusi inca exista pe piata operatori economici care nu respecta prevederile legale.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button