Atenție la doi ofițeri de poliție falși pe autostrăzile din Germania

Atenție la ofițerii de poliție falși pe autostrăzile din Germania
Doi ofițeri de poliție falși au păcălit un șofer român și i-au furat 8.000 de lire. În aceeși noapte a mai avut loc un jaf tot în zona A3 la Lohmar.

Conform raportului făcut de poliției, bărbați îmbrăcați în haine de poliției au oprit o dubă înmatriculată în România și condusă de un șofer în vârstă de 22 de ani. Aceștia i-au arătat șoferului acte false și i-au ordonat să-i urmeze până la următoarea ieșire de pe autostradă.

Atenție la doi ofițeri de poliție falși pe autostrăzile din Germania

Unul dintre cei doi a urcat alături de cei patru pasageri ai dubei și a început să răscoleasca mașina pentru a căuta droguri, acesta fiind motivul falsului control.

La deschiderea torpedo-ului a găsit 8.000 de lire sterline pe care i-a luat imediat.

La ieșirea de pe autostradă le-a cerut pasagerilor din dubă să rămână în mașină până când întocmește procesul verbal, după care a urcat în mașină, cei doi infractori plecând apoi în direcția Frankfurt.

Trei ore mai târziu, în aceeași zonă, s-a petrecut un alt incident în parcarea de camioane de la Königsforst. Un bărbat i-a atras atenția șoferului că a descoperit un defect la camion, dar acesta a pornit motorul și a plecat din parcare.

Bărbatul s-a urcat într-o mașină și împreună cu un complice a plecat după camion. Șoferul, 32 de ani, a oprit în zona Lohmar pe banda de urgență.

Unul dintre bărbați la chemat pe șofer să-i arate problema identificată la camion, în timp ce complicele său i-a furat din camion suma de 5.200 euro, carnetul de conducere, buletinul de identitate și un card bancar.

VEZI ȘI: În Germania mai e nevoie de mii de locuri de parcare pentru camioane

Hoții s-au îndreptat apoi rapid spre mașină urmăriți de șofer care s-a prins de portieră. Fără să țină cont de asta, șoferul mașinii a accelerat și l-a accidentat ușor pe șoferul de camion.

Conform informațiilor furnizate de șoferul român unul dintre hoți avea o șapcă de baseball, iar mașina cu care au fugit de la locul faptei eta un Fiat sau Peugeot argintiu. O mașină similară a fost descrisă de martori oculari și în cadrul unei alte infracțiuni care a avut loc pe data de 19 aprilie.

Șoferul de camion spunea că atacatorii vorbeau engleză, avea tot o șapcă de baseball, peste 40 de ani și aproximativ 1.70 metri. Complicele avea aceeași vârstă, era mai corpolent și mai mare, cu păr alb.

Cei care pot oferi mai multe informații pot suna la numărul polției: 0221/229-0  sau pe adresa de mail: poststelle.koeln@polizei.nrw.de.

Follow #infotrucker