Atenție la transportatorii rutieri care au polițe de asigurare în Bulgaria!

Atenție la transportatorii rutieri care au polițe de asigurare în Bulgaria!
Atenție la transportatorii rutieri care au polițe de asigurare în Bulgaria, deoarece riscați să nu fiți despăgubiți în cazului unui accident cu daune relativ mici, de ordinul miilor de euro.

O situație aparent fără rezolvare s-a întâmplat în Germania, unde companiei de transport Köppen GmBH i-a fost refuzată plata unei daune în valoare de 2.200 de euro de către o companie de asigurări din Bulgaria, deși clientul acesteia a fost vinovat.

Atenție la transportatorii rutieri care au polițe de asigurare în Bulgaria!

Incidentul s-a petrecut pe data de 15 mai 2020. Un camion înmatriculat în Bulgaria a lovit ușor un camion al companiei de transport Köppen, în zona logistică Duisburg Intermodal Terminal (DIT). Paguba constatată a fost de 2.200 de euro, iar după aproape un an de la incident compania germană a primit informarea că firma de asigurări din Bulgaria nu va plăti despăgubirea.

Iar asta pentru că, spune proprietarul companiei Köppen, compania de asigurări din Bulgaria se bazează pe faptul că o companie mică germană nu va deschide un proces pe teritoriul Bulgariei pentru o sumă atât de mică.

Pentru că incidentul nu s-a petrecut pe un drum public, ci în interiorul unui terminal logistic, singura soluție pentru compania este să deschidă un proces în civil, iar în acest caz costurile unui proces internațional ar depăși cu mult paguba produsă în incident.

VEZI ȘI: Un șofer lituanian de camion a fost prins că circula cu 119 km/h în Germania

Frustrarea omului de afaceri german a devenit virală în presa de specialitate din Germania, acesta spunând că neplata asigurărilor în cazul unui accident este încă o practică de concurență neloială a companiilor din Europa de Est, pe lângă salariile mici pentru șoferi, încălcarea frecventă a legislației privind cabotajul, camioane neconforme din punct de vedere tehnic sau prețuri de dumping pe kilometru.

Proprietarul Köppen solicită asociațiilor de transport și logistică din Germania să caute soluții pentru aceste situații propunând chiar, printre altele, ca aceste companii din Europa de Est să fie nevoite să plătească o asigurare la o companie din Germania dacă efectuează majoritar curse în această țară.

O situație identică ar putea fi întâlnită și de un transportator rutier din România.

Follow #infotrucker