Știri

ATENȚIE! Maraton de verificări radar pe 18 -19 septembrie în Germania

A doua campanie declașantă de poliția germană se va derula de joi, 18 septembrie 2014 până vineri, 19 septembrie 2014. Campania de controale radar va începe joi la ora 6:00 dimineața și va dura până vineri la 6:00 dimineața. Timp de 24 de ore pe toate drumurile importante din Germania vor fi instalate numeroase filtre ale poliției și posturi de control ale vitezei. La fel ca și anul trecut, amplasarea acestor radare va fi făcută public cu o zi înaintea demarării campaniei.

În Germania, viteza este cauza principală a deceselor pe drumurile publice. Conform statisticilor, în Germania, unul din trei morți este din cauza vitezei, iar cifrele pentru 2014 sunt în creștere. Campania aceasta de controale radar maraton are în principal rolul de conștientizare a șoferilor asupra pericolelor care pot aparea din cauza vitezei.

ATENȚIE! Maraton de verificări radar pe 18 -19 septembrie în Germania

Anul trecut în cadrul campaniei au fost controlați peste 3 milioane de șoferi profesioniști și amatori care au primit avertismente. Peste 83.000 au fost sancționați după ce au încalcat viteza legală. La toată această acțiune participa peste 15.000 de politiști rutieri.

În cadrul campaniei din 18 – 19 septembrie, poliția rutieră a demarat un sondaj în randul elevilor care trebuie să indice zonele pe care ei le consideră periculoase în trafic și amplasarea controalelor va fi facută și în funcție de răspunsurile lor.

Din aceeași categorie...

Back to top button