Breaking News

Atenție! Polițiști falși semnalați pe drumurile din Germania

Poliția din Mittelhessen le cere șoferilor de camion să fie prudenți și totodată le cere sprijinul în depistarea unor polițiști falși care umblă prin parcările din Germania.

Primul caz cu polițiști falși au apărut în urmă cu trei săptămâni, mai exact pe 15 aprilie 2018 în parcarea „Am Rehberg” de pe autostrada A45 lângă Herborn (Lahn-Dill-Kreis).

Atenție! Polițiști falși semnalați pe drumurile din Germania

Victimă le-a căzut un șofer de camion de origine turcă, care le-a dat acestora 2.000 de euro pentru o “amendă”.

Joi, 3 mai 2018, au fost semnalate alte două cazuri, de această dată pe A5 și A45, unde victime le-au căzut mai mulți șoferi străini opriți în parcările de lângă Ober-Mörlen și Pohlheim.

Falșii polițiști au plecat din cele două parcări cu o captură de aproape 10.000 de euro.

În primul caz, cel din districtul Ober-Mörlen, martorii spun că la ora 3:20 PM, un străin a intrat în parcarea din Wetterau West (Wetteraukreis, A5 spre sud) ducându-se la camioneta unui polonez de 26 de ani pe care l-a trezit.

Acest străin a pretins că este ofițer de poliție aratând o „insignă de poliție”. În urma “controlului” polonezul a fost lăsat fără 900 de euro.

Ulterior, falsul polițist a urcat la bordul unui Volkswagen Passat de culoare argintie înmatriculat în Franța, în care se mai aflau patru persoane, doi bărbați și două femei, care n-au coborât din vehicul.

VEZI ȘI: Scania XT disponibilă cu motorul OC13 alimentat cu gaz

Din spusele martorilor, presupusul ofițer de poliție purta haine albastre.

Al doilea caz, cel din Pohlheim, n-a fost cu mult diferit față de cel din Ober-Mörlen, semnalat de poliția din Mittelhessen.

În parcarea „Pfahlgraben” de pe A45 lângă Pohlheim (districtul Gießen), un șofer de camion în vârstă de 50 de ani din Azerbaidjan a fost controlat de un polițist fals, care i-a luat pașaportul și banii.

Acesta i-a dat documentele înapoi doar după ce a încasat de la șofer 8.500 de euro.

Apoi a mers la un vehicul alb si a plecat.

Conform descrierii făcute de martori, falsul polițist ar avea în jur de 1.90 m înălțime, păr scurt și aproximativ 40 de ani. În momentul în care a acționat purta o jachetă de primăvară.

Atenție! Polițiști falși semnalați pe drumurile din Germania

Deoarece cele trei cazuri s-au întâmplat pe o rază de 100 km și par să aibă același mod de operare, poliția federală din Germania a deschis o anchetă.

Până la soluționarea acesteia și prinderea faptașilor, poliția germană face apel la șoferii de camion ca în cazul în care observă ceva suspect în zonele de parcare sau simt că sunt victime, să nu ezitați să apeleze numărul de urgențe 110!

Din aceeași categorie...

Back to top button