Atenție, șoferi! TISPOL derulează o operațiune de control a vitezei în Europa

Atenție, șoferi! TISPOL derulează o operațiune de control a vitezei în Europa
Între 1 și 7 aprilie 2019, TISPOL derulează o operațiune de control a vitezei în 26 de state membre ale Uniunii Europene.

Ofițerii de poliție din 26 de state europene participă în această săptămână în cadrul unei operațiuni de control a vitezei, care include și „Speed Marathon” de 24 de ore, miercuri, 3 aprilie 2019 începând cu ora 00:00.

Atenție, șoferi! TISPOL derulează o operațiune de control a vitezei în Europa

Introdus în urmă cu 6 ani în Germania, conceptul „Speed Marathon” implică membri invitați din public să identifice locurile în care consideră că depășirea vitezei este o problemă. Anul acesta, conceptul a fost adaptat, urmând să fie pus în aplicare în 26 de țări europene.

VEZI ȘI: Germania vrea să amendeze șoferii care dezactivează sistemul de asistență la frânarea de urgență

„Vrem ca șoferii să se gândească la vitezele pe care le aleg, astfel încât să fie legale și adecvate condițiilor de trafic. Astfel, vor reduce riscurile cu care se confruntă și pe care le prezintă pentru ceilalți utilizatori ai drumurilor”, spune Paolo Cestra, președintele TISPOL.

Cifrele din 2018 arată că din cele 3.244.397 de vehicule monitorizate în timpul “Speed Marathon”, 92% au utilizat viteze legale și doar 8% au depășit limitele de viteză, fiind aplicate 257.639 de sancțiuni.

Maratonul de viteză de 24 de ore este una din componentele strategiei de reducere a victimelor accidentelor rutiere și a face drumurile europene mai sigure.

Follow #infotrucker