infovreme

Atenționare de vreme rea în toată regiunea Emilia Romagna (Italia)

Începând cu duminică seara, 25 februarie 2018, pe întreg teritoriul regiunii Emilia Romagna (Italia) este anunțată vreme rea (căderi masive de zăpadă, temperaturi scăzute și îngheț), relatează bolognatoday.it.

Ca măsură de precauție, prefectura din Bologna a luat în calcul interzicerea circulației vehiculelor comerciale cu o masă de peste 7.5 tone, inclusiv tranzitul și transportul excepțional, pe întregul sistem rutier al provinciei Bologna (autostrăzi, drumuri naționale sau provinciale).

Atenționare de vreme rea în toată regiunea Emilia Romagna (Italia)

Această interdicție de circulație ar urma să fie aplicată începând cu ora 22:00, duminică (25 februarie 2018) și menținută cât timp este necesar.

Autoritățile recomandă utilizarea anvelopelor de iarnă în loc de lanțuri, acestea fiind mai sigure și proiectate special pentru utilizarea pe drumuri și autostrăzi acoperite de zăpadă.

Interdicția se aplică pentru următoarelor categorii de vehicule comerciale:

vehiculele care transportă produse alimentare perisabile sub temperatură controlată, alte produse perisabile (de exemplu, fructe și legume proaspete, carne și pește proaspăt, flori tăiate, animale vii destinate sacrificării sau din străinătate, precum și subprodusele rezultate din sacrificarea, pui pentru reproducere, produse lactate proaspete, derivate din lapte proaspăt, semințe viabile);

vehiculele care fac dovada urgenței sau necesității dovedite, inclusiv transportul legat de un ciclu continuu de producție și transport de persoane;

vehiculele utilizate în serviciul public pentru operațiuni urgente sau pentru transportul materialelor și instrumentelor necesare în acest scop și a celor utilizate de proprietari sau dealerii pentru motive urgente de serviciu.

Chiar și în cazul vehiculelor exceptate de la interdicție, le este recomandat să călătorească numai dacă este absolut necesar și să se informeze de condițiile meteo înainte să plece la drum, evitând astfel să meargă pe rute care ar putea fi afectate de căderile de zăpadă masive.

De asemenea, țineți cont de faptul că vehiculelor de deszăpezire călătoresc cu o viteză maximă de 40 km/h, ceea ce înseamnă că viteza traficului va mai mică sau cel puțin egală cu a acestora.

Este recomandat să aveți rezervoarele de combustibil pline, pentru a evita orice risc, inclusiv de îngheț a acestuia.

Pentru a evita pe cât de mult riscurile de accidente și împiedicarea mijloacele de deszăpezire, montarea sau demontarea lanțurilor este interzisă de-a lungul benzilor de urgență sau în interiorul tuneluri. Această operațiunea este permisă numai în zonele de servicii si parcare.

Din aceeași categorie...

Back to top button