Bus

ATP va asambla în România și un autobuz electric: UpCity

După ce a început să producă local marca de camioane de construcții Truston, grupul ATP va lansa și UpCity, primul autobuz electric asamblat în România.

Primele imagini cu noul UpCity, autobuz electric ce va fi construit în România, au fost prezentate de Mircea Cîrț, președinte și CEO al ATP Group, în cadrul unui webinar al Asociației Române pentru Smart City, cu tema ”Viitorul transportului public”.

ATP va asambla în România și un autobuz electric: UpCity

Cu această ocazie au fost prezentate și primele detalii tehnice ale noului model. Autobuzul cu podea joasă are o configurație cu trei uși duble și o capacitate de 26 de scaune.

Autonomia autobuzului este 200 km, cu opțiune de extindere până la 360 km, prin montarea de pachete suplimentare de baterii în plafon.

VEZI ȘI: Acesta este primul autobuz autonom care va circula în România (VIDEO)

”Componentele sunt achiziționate de la furnizori consacrați din acest domeniu. De exemplu, pentru baterii am ales CATL, producătorul numărul 1 la nivel mondial. Un prototip demo va fi disponibil pentru prezentări în diverse orașe. Este un produs cu omologare europeană, care poate fi vândut nu doar în România, ci oriunde în UE”, a declarat Mircea Cîrț în cadrul webinarului.

Lansarea oficială a noii mărci ATP BUS și a autobuzului electric UpCity este programată pentru luna mai a acestui an.

Din aceeași categorie...

Back to top button