Au fost anunțați finaliștii Sustainable Bus Award 2020

Au fost anunțați finaliștii Sustainable Bus Award 2020

9 modele de autobuze și autocare sunt în cursa pentru titlul Sustainable Bus Award 2020 (SBY) la cele trei categorii de vehicule, care se va decerna în această toamnă la Bruxelles în cadrul Busworld Europe 2019.

Juriul european Sustainable Bus Award, singurul premiu european care recunoaște durabilitatea în domeniul autobuzelor și autocarelor, a stabilit lista scurtă a finaliștilor Sustainable Bus Award 2020.

La fel ca în fiecare an, juriul va acorda premii pentru trei categorii: Urban, Intercity și Coach. Spre desosebire de edițiile trecute, premiul pentru categoria Urban va fi acordat exclusiv modelelor electrice.

Pe lista scurtă a finaliștilor care se duelează pentru titlul în cadrul categoriei Urban se află Mercedes eCitaro, Irizar ie tram și Heuliez GX 437 Elec. Anul tecut, premiul a mers către troleibuzul IVECO Crealis.

Pentru categoria Intercity, anul acesta se vor duela următoarele autocare: Scania Interlink LD LNG, echipat cu un sistem de propulsie cu LNG, IVECO Crossway, echipat cu propulsie cu gaz natural comprimat, și Solaris Urbino 12 LE Lite Hybrid.

VEZI ȘI: Dachser va testa un Mercedes-Benz eActros timp de un an de zile

Pe lista finală în cadrul categoriei Coach vor intra Mercedes Tourismo Safety Coach, VDL Futura FHD2 și Scania Interlink MD LNG, primul autocar din lume echipat cu un sistem de propulsie cu gaz natural lichefiat.

Anul acesta jurirul este format din jurnaliști din opt state europene: Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, România, Spania și Marea Britanie.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.