Știri

Comisia Europeană a definit specificațiile noului tahograf

Comisia Europeană a adoptat pe 21 martie 2016 specificațiile pentru noua generație de tahografe digitale, care ar trebui să devină obligatorii începând cu 2019.

În 2012, Comisia Europeană a decis să introducă a doua generație de tahografele digitale cu scopul reducerii fraudei și a îmbunătăți controalele privind perioadele de conducere și perioadele de repaus.

Pe partea tehnică, noul echipament va fi capabil să citească datele de la distanță, prin intermediul sistemelor wireless și de urmărire prin satelit nu numai prin intermediul GPS. De asemenea, noul tahograf digital va putea fi citit inclusiv prin viitorul sistem european de navigație prin satelot Galileo.

Comisia Europeană a definit specificațiile noului tahograf

Urmărirea prin satelit va fi inclusă în tahograf și vă permite verificarea în timp real a mișcărilor vehiculelor permițând compararea cu datele privind timpul de conducere și odihnă.

În plus, transmiterea informațiilor de la distanță va permite organelor de supraveghere și control să vadă toate informațiile pe tahograf fără a opri vehiculul. Noul echipament va putea fi conectat fără fir la alte dispozitive pentru diverse acțiuni, cum ar fi rezervarea unei parcări sau efectuarea de plăți.

VEZI ȘI: Patru cetățeni români răniți în atentatele de la Bruxelles

Aceste inovații vor fi discutate pe 19 aprilie 2016, în cadrul conferinței de transport rutier, la care vor participa reprezentanți ai statelor membre UE și ai industriei.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

 

Din aceeași categorie...

Back to top button