Au fost livrate primele camioane Volvo FL Electric către clienți

Au fost livrate primele camioane Volvo FL Electric către clienți
Volvo Trucks a anunțat că a livrat către clienți primele Volvo FL Electric pentru colectarea deșeurilor și distribuție.

După Mercedes-Benz și MAN, care au început testele de drum alături de clienți cu modele 100% electrice, Volvo Trucks a livrat primele Volvo FL Electric ce vor fi operate în Suedia de către Renova, TGM și DB Schenker.

Au fost livrate primele camioane Volvo FL Electric către clienți

Camioanele Volvo FL Electric fac parte dintr-o pre-serie dezvoltată în colaborare cu clienții selectați.

Producția de serie a lui Volvo FL Electric și a fratelui său, Volvo FE Electric, vor începe cu un număr limitat de camioane pentru piețele europene în a doua jumătate a anului 2019.

Absența zgomotului motor și a emisiilor de CO2 contribuie la îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru șoferi și la un mediu urban mai silențios și mai curat.

„Colaborarea strânsă cu șoferii și clienții ne-a permis să dezvoltăm într-un timp scurt soluții de transport electrificate care îndeplinesc cerințe ridicate în ceea ce privește performanța, autonomia, manipularea încărcăturii și utilizarea vehiculelor”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Au fost livrate primele camioane Volvo FL Electric către clienți

Șoferii care vor conduce camioanele Volvo FL Elecgric au avut ocazia să le testeze înainte de livrare, ca parte a instruirii operatorului.

VEZI ȘI: Presiune pentru introducerea cât mai rapidă pe piață a camioanelor cu propulsii alternative

„Soferii au fost deosebit de impresionați de răspunsul prompt al sistmeului de propulsie, oferind o accelerație rapidă și fără probleme, respectiv un nivel scăzut de zgomot”, mai spune Roger Alm.

2121

Suedezii vor continua să dezvolte oferta lor de vehicule electrificate.

“În același timp, vom reducem în mod constant impactul camioanelor noastre cu motorină și gaz natural asupra mediului și climei, în primul rând prin transmisii eficiente din punct de vedere energetic”, mai spus Roger Alm.

Câteva lucruri despre camioanele Volvo electrice
Camioanele Volvo FL Electric și Volvo FE Electric sunt dezvoltate pentru distribuție, colectarea deșeurilor și alte aplicații de transport urban.

Volvo FL Electric are o greutate totală de 16 tone, în timp ce Volvo FE Electric are o greutate totală de 27 de tone.

Follow #infotrucker