Știri

Austria a crescut taxa de drum pentru vehiculele comerciale în 2021

Este oficial! Din 2021, Austria a crescut taxa de drum pe autostrăzile și drumurile expres pentru vehiculele comerciale cu masa totală maximă autorizată peste 3,5 tone.

Austria a crescut taxa de drum pentru vehiculele comerciale în 2021

Începând cu 1 ianuarie 2021, taxa de drum în Austria pentru vehiculele comerciale cu masa totală maximă autorizată peste 3,5 tone, cu patru sau mai multe axe, a crescut în medie între 1,4 și 2 procente.

Grupele tarifare vor rămâne aceleași și se va păstra și reducerea de 1,5 procente pentru vehiculele cu norma de poluare Euro VI, comparativ cu normele de poluare din clasele 0 și până la EEV.

Tariful de bază pe kilometru pentru drumurile din Austria a fost ajustat la rata inflației și a crescut cu 1,5 procente. În plus, suprataxa pentru costurile poluării atmosferice generate de trafic a fost ajustată la valorile maxime stipulate de legislația Uniunii Europene.

Desigur, vehiculele electrice și cele cu hidrogen vor putea circula fără să plătească această suprataxă și vor plăti doar jumătate din tariful de bază pe kilometru. Costurile pentru poluarea fonică în trafic rămân neschimbate.

VEZI ȘI: Din 2021, șoferii de camion din Austria vor primi 1,5% în plus la salariu

Astfel, pentru un camion Euro VI cu patru sau mai multe axe se va plăti o taxă de 41,69 de cenți (până acum 40,98 cenți) pe timp de zi, iar pe timp de noapte 41,82 de cenți (până acum 41,10 cenți).

Noua grilă de tarife bazată pe numărul de kilometri parcurși, care include suprataxa pentru poluarea aerului și zgomot, pentru vehicule comerciale cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone, o găsiți aici – GO toll rates 2021

Din aceeași categorie...

Back to top button